• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

SP'li Kılıç: Katil ve terörist İsrail'e hiçbir ihtiyacımız yoktur

SP'li Kılıç: Katil ve terörist İsrail'e hiçbir ihtiyacımız yoktur
SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bizim İsrail'e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım."...

SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bizim İsrail'e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım." sözüne atıfta bulunarak, "Buradan haykırıyoruz, bizim millet olarak da, devlet olarak da katil ve terörist İsrail'e hiçbir ihtiyacımız yoktur." dedi. Partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında son gelişmeleri değerlendiren Kılıç, AK Parti hükümetinin en yetkili ağızlarıyla İsrail'i dost ilan ettiğini, bu açıklamaların bir gaflet ürünü olduğunu söyledi.

Türkiye ile İsrail arasında yapılacak anlaşmanın, Siyonist rejimi meşrulaştırmaktan başka bir işe yaramayacağını belirten SP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, "Biz dostumuzu da düşmanımızı da iyi biliriz. İsrail, bir terör devletidir. Sahilde top oynarken bombalarla parçalanan çocukları unutamayız. Mavi Marmara'yı unutamayız. İsrail'in 60 yıldır kıydığı canları unutamayız. İlk kıblemizin işgal edilmesini unutamayız. AKP hükümeti, ne Mavi Marmara şehitlerinin ne de Filistin halkının meşru haklarına zarar verecek bir konu üzerine pazarlık etme hakkına sahip değildir. Milletimiz, tarihin hiçbir döneminde şehit kanını pazarlık konusu yapmamıştır." ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen acı haberlerle milletin yüreğinin dağlandığına dikkat çeken Şerafettin Kılıç, "Hepimiz biliyoruz ki terör örgütünün arkasında dış güçler vardır. Yapılan bu terör faaliyetleri, uluslararası bir projedir. Terör örgütünün arkasında duran ülkeler, yıllardır AK Parti hükümetlerinin stratejik müttefiki değil mi? Dost ilan ettiği ülkeler değil mi? Birlikte hareket ettiği ülkeler değil mi? Teröre arka çıkan ülkeler, en az PKK kadar zalim değil mi? Terör örgütü bu kadar birikim yaparken bu, nasıl iktidarın gözünden kaçtı? Tonlarca bombalar yerleştirilirken, ağır silahlar şehir merkezine sevk edilirken bunlar nasıl bilinmedi? Terörün bu kadar güçlenmesine nasıl böyle pervasız kalındı? Takdir edersiniz ki bunların devlet ciddiyetiyle, hükümet sorumluluğuyla bağdaşması mümkün değildir." diye konuştu.

Çözüm için bölgedeki bütün unsurlarla masaya oturulmasının önemli olduğunu söyleyen Kılıç, İslam kardeşliği vurgusunun ön plana çıkarılması gerektiğini belirtti. Meselenin çözümü için siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik adımların büyük önem taşıdığına işaret ederek, "Hızlı ve planlı kalkınma için bu bölgede geçici süreyle yatırımları kamu üstlenmelidir. Güneydoğu'daki ajan provokatörler, tespit edilerek sınırdışı edilmelidir. Hem ülkemizdeki terör olaylarında hem de yakın coğrafyamızdaki savaş alanlarında bütün hesaplar Ortadoğu üzerinedir, İsrail'in güvenliğinin sağlanması üzerinedir. Olaylar, bu hedef ışığında değerlendirilmelidir." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim