• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

SP’li Gençlerden Hükümete Ve Yetkilileri Çağrı

SP’li Gençlerden Hükümete Ve Yetkilileri Çağrı
Saadet Partisi (SP) Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Taşcı, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yeşilay Haftası" dolayısıyla yaptığı basın...

Saadet Partisi (SP) Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Taşcı, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yeşilay Haftası" dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında hükümete ve yetkili organlara çağrıda bulundu.

Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Aile Çay Bahçesi önünde basın açıklaması yapan Taşcı, bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar ile alakalı farkındalık çalışmaları yapılarak bunlara karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ömer Taşcı, "Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak, "Önce Ahlak ve Maneviyat" ilkesi gereği, gençleri madde, alkol ve teknoloji bağımlılığından ve zararlı alışkanların pençesinden kurtarmak ve onlara kendi değerlerimize bağlı olmayı ve bu değerlere bağlı kalarak bir yaşam sürdürmelerini öğütleyip öğrettiklerini ifade etti.

"SİGARA ÜRETİMİNDE DÜNYADA 7'İNCİ SIRADA YER ALIYORUZ"

SP Gençlik Kolları Sosyal İşler Birim Başkanı Ömer Bekir Laçin ise, Türkiye uyuşturucu, sigara, alkol gibi zararlı maddelere erişimin en kolay olduğu ülkeler arasında olduğunu iddia ederek, "Bu maddelere erişim son yıllarda daha da kolaylaşmıştır. Anne babaların aleni sigara içmesi, çocukların bunu bir adım öteye taşıyarak uyuşturucu kullanmaya başlamasını etkilemektedir. Sigara üretiminde dünyada 7'inci sırada yer alan ülkemiz, 2.72 milyar Dolar ekonomik kayba uğramakta ve 110 bin insanını zamansız ve erken toprağa vermektedir. Asıl alkol bağımlılığın üniversite yıllarında aileden ve koruyucu çevreden uzakta başladığı ve sonrasında da devam ettiği anlaşılmaktadır. Eğitim sürecinde stresli olan ve aşırı sorumluluk yüklenen gençlerin, eğitimli olmalarının aksine eğitimsiz gençlere göre daha çok alkole eğilim gösterdikleri araştırmalar sonucu anlaşılmaktadır" dedi.

"DEVLETİN GÖREVİ BU İLLETTEN BAĞIMLILARINI KURTARMAK"

Açıklamasında, devletin uyuşturucu maddeler konusundaki görevinin gençliği sonuçlardan koruyarak izole etmek değil; üretimi, ticareti, sevkıyatı, dış destekleri gibi sebeplerin ve kaynakların kendisiyle mücadele ederek toplumun tümünü ilgilendiren bu illetten kurtarmak olduğunu ifade eden Laçin, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni anayasa çalışmalarının gündemde olduğu bugünlerde mevcut anayasaya bakıldığında 58. maddenin ikinci kısmındaki ödevler; alkolizm, uyuşturucu bağımlılığı, suçluluk, kumar gibi temelde bazı olumsuz durumlardan gençlerin korunması noktasında ilk başta makul sayılabilecek bir içeriğe yer vermiştir. Ancak bugün 1982 Anayasasında en çok ihlal edilen düzenleme olarak göze çarpmaktadır. Özellikle iddia, spor toto, at yarışı, milli piyango gibi kumar benzeri kötü alışkanlıkların devlet eliyle organize edilmesi, teşviki ve devletin kazanç sağlaması karşısında devlete böyle bir ödevin verilmiş olması büyük bir tezattır. Anayasa maddesinde geçen "alkol düşkünlüğünden koruma" ifadesi ile alkol tüketiminin düşkünlüğe varmayan boyutu anayasal açıdan serbest bırakılmış olup madde kendi içinde çelişmektedir. Alkol tüketiminin azı ile başlayan durum sorunlu görülmezken düşkünlük haline gelme halinde devletin gençliği korunması ödevi devreye girmektedir. Ancak düşkünlük boyutuna vardıktan sonra gençliğin korunmasından değil tedavisinden bahsedilebilir. Dolayısı ile alkol boyutundaki bu düzenleme oldukça sorunludur. Devletin uyuşturucu maddeler konusundaki görevi gençliği sonuçlardan koruyarak izole etmek değil; üretimi, ticareti, sevkıyatı, dış destekleri gibi sebeplerin ve kaynakların kendisiyle mücadele ederek toplumun tümünü ilgilendiren bu illetten kurtarmaktır. Görülüyor ki; anayasadaki gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ile ilgili maddeler, zararlı alışkanlarla mücadele noktasında yetersiz kalmaktadır. Yeni anayasada ve kanunlarda gençlerle ilgili olası maddelerde gençlerin korunması değil, kendine özgü durumlarının kabulü ile gençliğin manevi olarak güçlendirilmesi yaklaşımının geçerli olması daha uygun olacaktır. Bu amaçla devletin, gençlerin gelişimini, toplumsal ve siyasal yaşama aktif ve eşit biçimde katılmasını sağlayacak çalışmaları yürütmesi ve desteklemesi yönünde olumlu tüm önlemleri alacağına dair bir düzenleme daha uygun gözükmektedir" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan açıklama esnasında SP Bilecik Gençlik Kolları üyesi gençler ellerinde, "İçki kötülüklerin anasıdır", "Kafayı çekme, tespih çek, "Arabesk dinleyip meyhaneye gideceğine, ezana kulak ver camiye gel" yazılı pankartlara açtılar.

SP’li Gençlerden Hükümete Ve Yetkilileri Çağrı

SP’li Gençlerden Hükümete Ve Yetkilileri Çağrı

SP’li Gençlerden Hükümete Ve Yetkilileri Çağrı

SP’li Gençlerden Hükümete Ve Yetkilileri Çağrı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim