• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

SP’li Fırat: İsrail asla dostumuz olamaz

SP’li Fırat: İsrail asla dostumuz olamaz
Saadet Partisi (SP) Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik'in İsrail ile ilgili sözlerine tepki göstererek, "İsrail asla dostumuz...

Saadet Partisi (SP) Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik'in İsrail ile ilgili sözlerine tepki göstererek, "İsrail asla dostumuz olamaz." dedi.

Fırat, yaptığı açıklamada Ömer Çelik'in sözlerini eleştirdi. "Bu büyük bir gaflettir." diyen Çelik, şunları kaydetti: "İsrail halkı ile Müslümanlar asla birbirlerinin dostu olmamıştır. İslam tarihinde İsrail toplumunun yaptığı ihanetler, Müslümanlara yaptıkları zulüm ve işkenceleri Ömer Çelik bilmiyor herhalde. Allah (cc) tarafından lanetlenen, dünyaya her devirde fitne tohumları saçan hatta içlerinde çıkan Peygamberlerini dahi katleden bu devlet nasıl Müslümanların, nasıl Türk halkının dostu olabilir?"

Siyasi iktidarın, Suriye, Irak, Libya ve Ortadoğu politikasında yaptığı yanlışlardan dolayı başının döndüğünü ve İsrail'in kucağına düşmek üzere olduğunu savunan Fırat, şu ifadeleri kullandı: "Silahını, askerini, uçağını, gemisini alan batılı güçler soluğu Ortadoğu da almaktadır. Herkes bu büyük pastadan pay almaya çalışırken ortada kalan iktidar çareyi İsrail'in dostluğunda aramaktadır. Ömer Çelik'in sözleri Türk halkı için ve dünya Müslümanları için söylenmiş en büyük hakarettir. Bu sözlerin bu ortamda sarf edilmesi tesadüfî değildir. Rusya ile başlayan krizi, doğu Güneydoğudaki olaylar Suriye ve Irakta gelişen vahim hadiseler Türkiye'nin nasıl bir maceraya doğru gittiğini açıkça ortaya kaymaktadır. Amaç gündem değiştirmektedir. Şimdi soruyoruz? Refah-Yol döneminde İsrail ile TSK'nin yapmış olduğu bir ihale antlaşmasını ihanet görerek, Erbakan hocayı suçlayanlar ve Türkiye'yi ayağa kaldıranlar nerede şimdi? Ticaretlerini milyar dolarlara çıkararak İsrail'in dostu olduğunu iddia edenlere karşı neden susuyorsunuz? Onun için bir kez daha altını çizerek söylüyoruz. İsrail ve Müslümanlar asla dost olmamış ve olamazlar. Ömer Çelik bu sözlerinden dolayı derhal bütün İslam âleminden özür dilemelidir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim