• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

SP'li Balaban: Suriye'ye 15 dakikada girebilirsiniz ama 15 yılda çıkamazsınız

SP'li Balaban: Suriye'ye 15 dakikada girebilirsiniz ama 15 yılda çıkamazsınız
SP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Balaban, Türkiye ile Suriye arasında yaşanacak bir savaşın, yangını söndürmek bir yana, bütün Ortadoğu'yu ateşe boğacağını...

SP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Balaban, Türkiye ile Suriye arasında yaşanacak bir savaşın, yangını söndürmek bir yana, bütün Ortadoğu'yu ateşe boğacağını söyledi. Balaban, "Suriye'ye girmek, bir hatadan öte bir felaket olur. Suriye'ye 15 dakikada girebilirsiniz ama 15 yılda çıkamazsınız. Böyle bir savaşın tek kaybedeni Müslümanlar, tek kazananı ise sömürgeci emperyalizm olur." dedi.

Balaban, hükümet erkânının Suriye'ye yönelik askerî bir müdahaleden bahsetmesi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Kandil gibi Suriye'yi de vururuz." şeklindeki açımlamasından millet adına büyük endişe duyduklarını söyledi. Bu dönemde aklıselim, sağduyu, basiret ve ferasetin ön plana çıkması gerektiğine inandıklarını bildirdi. İktidarın geçmişinin yanlışlarla ve hatalarla dolu olduğunu iddia eden SP İl Başkanı Balaban, "Gelinen nokta zaten AKP iktidarının dış politikadaki yetersizliğinin, basiretsizliğinin ve ferasetsizliğinin bir sonucudur. Emperyalist batılıların sahte teşvik ve vaatlerine inanarak bölgesel aktör olma sevdasıyla çıktığı yolda, bugün sadece bir figüran olarak kalmıştır. 70 gündür Sur'a giremeyenlerin, Suriye'ye girmeye teşebbüs etmeleri bir akıl tutulması olur. Suriye'ye girmek, bir hatadan öte bir felaket olur. Bir yanlış, daha büyük bir yanlışla düzeltilemez. Bin yıllık geçmişi destansı zaferlerle, şan ve şerefle dolu bir ülke, küresel emperyalizmin tetikçisi olamaz, olmamalıdır." dedi.

'OLASI SAVAŞ, ORTADOĞU'YU ATEŞE BOĞAR'

Tarihî bir sorumluluk duygusu ve kardeşlik vazifesi gereği uyarıda bulunduklarını söyleyen Ahmet Balaban, şöyle devam etti: "Türkiye, sözde bölgesel aktörlük gibi tahrik ve teşviklerle sonu felaket olan bu karanlık maceraya sürüklenmemeli, tarihten ders alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki Saddam'ı Kuveyt için teşvik edenlerle sonra idam edenler, aynı küresel güçlerdi. Türkiye ile Suriye arasında yaşanacak bir savaş, yangını söndürmek bir yana, bütün Ortadoğu'yu ateşe boğar. Bölgede yaşanacak yeni bir sıcak savaş ülkemize ve İslam âlemine değil, "Büyük İsrail" projesinin sahiplerine hizmet eder. Böyle bir savaşın tek kaybedeni Müslümanlar, tek kazananı ise sömürgeci emperyalizm olur. Türkiye'nin güvenliği, Suriye'nin bütünlüğüyle doğrudan bağlantılıdır. Suriye'nin bölünmesi, Türkiye'nin bölünmesine zemin oluşturur. Daha önce söyledik, yine söylüyoruz, Suriye'ye 15 dakikada girilebilirsiniz ama 15 yılda çıkamazsınız. Çıktığınızda da kolunuz ve kanadınız kırılmış olarak, ülkeniz bölünmüş olarak çıkarsınız, bunun da hesabını veremezsiniz. Bundan dolayı ülkemizi yönetenler küresel güçlerin değil, milletimizin menfaatini ön plana almalı ve savaş için değil, barış için çaba sarf etmelidir. Bunun ilk adımı olarak da acilen İslam ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesi ve sağlıklı bir müzakere ortamının oluşturulması için çalışmalıdır."

Tarafsız bir İslam ülkesinde, geniş katılımlı bir Suriye barış konferansı tertip edilmesi gerektiğini de belirten SP İl Başkanı Balaban, buna sadece İslam ülkelerinin katılması gerektiğini söyledi. Böyle bir konferansın sadece Suriye meselesinin çözümü için değil, İslam coğrafyasının birlik ve beraberlik içinde yürüyeceği, müreffeh bir geleceğin de anahtarı olacağını ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim