• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

SPK, UEFA'nın yapamadığını yaptı!

SPK, UEFA'nın yapamadığını yaptı!
Sermaye Piyasası Kurulu yeni değişiklikle UEFA'nın tam olarak yapamadığı denetimi SPK eliyle gerçekleştirecek.


Sermaye Piyasası Kurulu, spor alanındaki şirketlerin, dağıtılmasına karar verilen kâr payının yarısı kadar kulüplere borç verebileceğini hükmediyordu. Yeni değişiklikle buna uyulması konusunda yöneticileri de sorumlu tuttu. Böylece UEFA'nın tam olarak yapamadığı denetim, SPK eliyle gerçekleşecek.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yayınladığı ilke kararıyla halka açık şirketlerin Finansal Fair Play standartlarına uymaları konusunda yardımcı oldu(!) Adeta, UEFA'nın tam olarak yapamadığı denetimi kendisi gerçekleştirecek. Kurul, geçen hafta "Faaliyet Konusu Sportif Faaliyetler veya Söz Konusu Faaliyetlerden Elde Edilen Gelirlerin Yönetilmesi Olan Halka Açık veya Açılacak Ortaklıkların Uyması Gereken Kriterler"de değişikliğe gitti, artık şirketin yönetim kurulu üyelerine de sorumluluk yükledi.
Kriterlerin 7. maddesinde; şirketler, sadece futbol takımının geliştirilmesi ve faaliyetlerinin finansmanı için kulüplere, kendi kaynaklarından veya kullanmış oldukları yabancı kaynaklardan fon kullanabileceğini belirtmişti. (d) bendinde ise, kullandırılacak bu fonların toplam tutarının, bir hesap dönemi kârından ilişkili tarafların tamamına dağıtılmasına karar verilen kâr payının yüzde 50'sinden fazlasını aşamayacağı belirtilmiş, bunların yıl içerisinde dönüşünün sağlanmasını istemiş ve faiz karşılığında verilmesini şart koşmuştu.
SPK, 14 Mart 2014'te aldığı ilke kararında şunu belirtti:
"Kriterlerin 8. maddesinin "Şirketler bu ilke kararının 7. maddesinin (d) bendi hükmüne, ilke kararının SPK Haftalık Bülteninde yayımlandığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde uyum sağlamak zorundadırlar. Söz konusu karara uyum sağlanmas konusunda şirketler ve şirketlerin yönetim kurulu üyeleri birlikte sorumludur" şeklinde değiştirilmesine karar verilmiştir."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim