• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Spil Dağı Milli Parkı Orman Köşklerine Ziyaretçi Akını

Spil Dağı Milli Parkı Orman Köşklerine Ziyaretçi Akını
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Spil Dağı Milli Parkı'nda yapımı tamamlanan orman köşklerine...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Spil Dağı Milli Parkı'nda yapımı tamamlanan orman köşklerine ziyaretçi akını yaşanıyor. Tesis edilen 42 adet orman köşkünde son dört ayda bin 600 aile konakladı.

İzmir ve Manisa ili sınırlarında 6 bin 694 hektarlık bir alanı kapsayan Spil Dağı Milli Parkı, 1968 yılında milli park olarak ilan edildi. Spil Dağı Milli Parkı mitolojik, tarihsel ve kültürel değerleri ile ayrıca üzerinde birçok endemik fauna ve flora türlerini bir arada bulunduran ülkemizin en önemli mili parklarından birisi olma özelliğini taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu güzelliklerin gelecek kuşaklara aktarılması ve ziyaretçilerin Spil Dağı Milli Parkı'ndaki konaklama ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla orman köşklerini hayata geçirdi.

Tabiata uyumlu olarak üst yapı alanındaki kamp alanında 42 adet orman köşkünün inşa edildiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu köşkleri vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ve tabiata uygun olarak yaptık. Vatandaşlarımız buralarda tabiat ile konforu bir arada yaşayacaklar" dedi.

KÖŞKLER ZİYARETÇİLERİN BÜTÜN YORGUNLUKLARINI ALACAK

Spil Dağı Milli Parkı'na gelen ziyaretçilerin hem Spil'in temiz havası ve doğal güzelliklerinden yararlanacağını hem de şehir yaşamının stresini atarak Spil'in kaynak değerlerinin farkına varacağını ifade eden Bakan Eroğlu, "Hizmete aldığımız orman köşkleri misafirlerin dağ ortamında konforlu bir şekilde zaman geçirmeleri için her türlü imkanı sunuyor. Spil Dağı Milli Parkı, ziyaretçilerin bütün yorgunluklarını atmalarına olanak sağlayacak" ifadelerini kullandı.

42 ADET ORMAN KÖŞKÜ HİZMETE SUNULDU

Öte yandan, DKMP ve Manisa Şehzadeler Belediyesi ile yapılan sözleşme gereği işletmesi belediye tarafından yapılan 42 adet orman köşkü 27 Ağustos 2015 tarihinden itibaren misafirlere konaklama hizmeti vermeye başladı. Hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren yoğun ilgi gören ve bin 600 ailenin konakladığı köşklerde özellikle hafta sonları yer bulmak zor oluyor. Konaklama bedelleri 1+1 özelliğinde olanlardan 90 TL kira, 30 TL hizmet bedeli olmak üzere 120 TL, 2+1 özelliğinde olanlardan 120 TL kira, 30 TL hizmet bedeli olmak üzere 150 TL ücret alınıyor. Orman Köşklerinde misafirlere yeme-içme hariç bütün hizmetler sunuluyor.

Spil Dağı Milli Parkı Orman Köşklerine Ziyaretçi Akını

Spil Dağı Milli Parkı Orman Köşklerine Ziyaretçi Akını

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim