• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

SP İl Başkanı İlhan: Mazlumların ahı alınıyor

SP İl Başkanı İlhan: Mazlumların ahı alınıyor
Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı söylentisine tepki gösterdi.

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı söylentisine tepki gösterdi. Zaman okurlarının neredeyse tamamının vatanını seven insanlar olduğunu söyleyen Özay, "Bu insanların hükümet tarafından karşı tarafa konması, yok etmeye çalışılması kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.

Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı iddialarını değerlendiren SP Van İl Başkanı Özay İlhan, Zaman'ın, ulaştığı 1 milyon 200 bin tirajla Türkiye'nin tarihi boyunca basın hayatında en yüksek tiraja ulaşmış ilk ve tek gazete olduğunu söyledi. İktidarın Zaman Gazetesi'ne uyguladığı politikalar neticesinde gazetenin tirajında düşüşler olduğunu aktaran İlhan, "Bunun yanında gazeteyle birlikte 81 ilde bulunan temsilciliklerin de ne yazık ki bir kısmı işsiz duruma düştü. Halen de işsizler artmakta. Türkiye zaten işsizlik bakımından yüksek bir ülke olmakla beraber böylece işsiz sayısını artırıyoruz. Artık mevcut iktidara muhalif olan her kesim her nedense susturulmaya veya yok edilmeye çalışılıyor. Eğer ki bizler gerçekten ülkeyi tehdit eden, gerçekten ülkeyi yıkan unsurlar varsa bunlarla mücadele edilmesine taraftarız. Fakat sadece ve sadece basın yoluyla haber yapan, yer yer haberlerin dışında köşe yazılarında hükümete eleştiri var diye bir gazetenin yok edilmesine, bu gazetenin çalışanlarının işsiz bırakılmasına karşıyız." diye konuştu.

"Türkiye, artık antidemokratik bir yola girmiş durumda ne yazık ki." diyen İlhan, ülkenin normalleşmeye en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde insanların birbirini kucaklamaya en fazla ihtiyaç olduğu bu dönemde Zaman gibi muhafazakar, vatanını seven, Zaman okuyan herkes bu ülkenin insanlarıdır. Bu insanların hükümet tarafından karşı tarafa konması, yok etmeye çalışması kabul edilebilir bir durum değildir. O nedenle biz bu olayı sadece Zaman'ın kapatılması için yapılan bir adım olarak görmüyoruz. Kayyımın akabinde gazetenin kapatılması durumu söz konusu olacaktır. Bugün Gazetesi, Bugün TV, Samanyolu TV gibi kanallar nasıl kapatıldıysa Zaman'a birinci adım olarak kayyım, ikinci adım olarak da tamamen ortadan kaldırmak olacaktır." ifadelerini kullandı.

Oysaki ülkede farklı sesler olduğu müddetçe özgürlük alanının genişlediğini aktaran İlhan, şöyle devam etti: "Özgürlük alanının genişlemesinin kontrolü ancak vatana ihanettir. Ancak biliyoruz ki Zaman'da böyle bir şey söz konusu değildir. O nedenle kayyım atanması demek, bugün yapılanların mazlumların ahı alınması demektir. Yarın mevcut iktidarın unsurlarına da farklı birileri farklı bir denge oluştuğunda aynı muameleyi yapabilir. Bu nedenle keser döner sap döner gün gelir hesap döner, böyle bir duruma düşmek ülkeye fayda değil zarar getirir."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim