• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, bölge sorunlarını değerlendirdi

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, bölge sorunlarını değerlendirdi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bölge sorunları ile ilgili düzenlediği toplantıda, "İktidarı ile muhalefeti ile biz bir bütün...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bölge sorunları ile ilgili düzenlediği toplantıda, "İktidarı ile muhalefeti ile biz bir bütün olarak yaşamak mecburiyetindeyiz. Terör sadece silahla mücadele edilerek ortadan kaldırılamaz. Tabi, terörist silah kullanıyorsa, ona karşı mutlaka silah kullanılır ancak bu bölgede terörü doğuran başka sebepler var" dedi.

SP Genel İdare Kurulu toplantısı bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya, Karamollaoğlu, parti yöneticileri, üyeler ve davetliler katıldı. Burada bir konuşma yapan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu bölgede bir değil, birden çok meselenin olduğunu söyledi. Ülkenin problemlerine AK Parti'nin de çözüm aradığını belirten Karamollaoğ, "Ülkemizin yaşadığı problemler üstü örtülerek hallediliyormuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. İktidarı, muhalefeti ile biz bir bütün olarak yaşamak mecburiyetindeyiz ve inşallah bu ortamı hazırlamaya kararlıyız. İktidarın terörle mücadelede ortaya koyduğu tavrı baştan beri eleştirdik. Terör sadece silahla mücadele edilerek ortadan kaldırılamaz. Sadece ülkemizde değil, İran'da da, Irak'ta da, Suriye'de de yaşayan Kürt kardeşlerimizin meseleleri ile ilgilenmeyi önemli bir görev addediyoruz. Bizim ülkenin problemi olarak gördüğümüz hemen bunun arkasından gelen ekonomide, adalette, eğitimde, sağlıkta ve diğer konularda Türkiye'nin içine sürüklendiği problemi biz bu bölgeye de özel bir itina göstererek çözmek niyetindeyiz. Tabi, terörist silah kullanıyorsa, ona karşı mutlaka silah kullanılır ancak bu bölgede terörü doğuran başka sebepler var. Onların ortadan kaldırılması gerekir. Onun için burada bir takım adımların atılmasında acele edilmelidir" diye konuştu.

Barış sürecinden herkesin ümitlendiğini aktaran Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bir barış süreci başlatıldı, herkes ümitlendi bir şey olacak diye, barış sürecinden ne umuldu bu bile ortaya konulmadı. İnsanlar gerçekleri söylemekten korkuyor, işinden korkuyor, ayından korkuyor. Onun için burada adaletin ve demokratik hakların azami düzeyde teminat altına alınacağının gösterilmesi lazım. Bir milletvekilini yargılıyorsanız, niye tutuklu yargılıyorsunuz. Neredeyse o bölgeyi temsil eden milletvekillerinin büyük bir kısmını töhmet altına alırsanız burada sıkıntı doğar. Olağanüstü hal dönemlerinde insanlar kendi haklarını arayamazlar. Biz olağanüstü halin ilanı, süresi, gerekçeleri ile ilgili farklı bir takım maddelerin anayasaya konmasında fayda görüyoruz."

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim