• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

SP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Suriye’ye kara harekâtı endişemizi arttırıyor

SP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Suriye’ye kara harekâtı endişemizi arttırıyor
SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, "İslam Ülkeleri Askerî işbirliği Teşkilatı" olarak sunulan bir projeyle Suriye'ye düzenlenecek bir kara...

SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, "İslam Ülkeleri Askerî işbirliği Teşkilatı" olarak sunulan bir projeyle Suriye'ye düzenlenecek bir kara harekâtının endişelerini arttırdığını, burada ölenlerin Ruslar ve Amerikalılar değil, adı Ahmet, Mehmet, Muhammed olan Müslümanlar olacağını söyledi. Kılıç, SP Denizli İl Teşkilatı Şubat Ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı. Burada düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

İslam dünyasının, özellikle Ortadoğu'da hızla büyük bir felakete sürüklendiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, "Terörün her türlüsü kabul edilemez. Terörün önlenmesi, ülkede huzurun, barışın ve kardeşliğin tesisi için gerekli, yabancıların geçişine açılan deniz ve hava limanlarının kapatılması da dahil olmak üzere her türlü tedbir alınmalıdır." dedi. Terör örgütü PYD'ye yardım için Kuzey Irak'tan peşmergelerin Türkiye'nin içinden geçtiğini söyleyen Kılıç, "Türkiye tarafından merasimle geçişine izin verilen PYD terörist ilan edilirken ve bombalanırken düne kadar stratejik ortak dediğimiz Amerika, şimdi Türkiye'nin bombaladığı PYD ile stratejik ortaklık kuruyor. Aynı PYD, Rusya'da temsilcilik açıyor. Rus yetkililer, PYD'yi resmi muhatap kabul ediyor. Görünürde düşman olanlar, PYD söz konusu olunca birleşiveriyor. Bir tercih söz konusu olursa emin olun, PYD'yi Türkiye'ye tercih ederler, çünkü küresel emperyalizm ve ırkçı siyonizm için insan yok, menfaat vardır." diye konuştu.

Küresel emperyalizm ve ırkçı siyonizmin, küçük bir menfaat için insanları asıp kesmekte, ülkeleri yakıp yıkmakta asla tereddüt etmeyeceğini belirten SP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, "PYD ile ilgili gelişmeler, bunu açıkça göstermiştir. Türkiye'yi PYD konusunda ilk satan ülkeler, dost ve müttefik dediğiniz ABD ile Paris sokaklarında el ele yürüdüğünüz Fransa olmuştur. Bundan ders almalıyız lâkin ders almak bir yana, bugünlerde daha vahim adımlar atılıyor. Örneğin Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn'le Türkiye'nin, "Koalisyon Güçleri" adı altında Suriye'ye bir kara harekâtı yapacağı konuşuluyor. Hepinizin bildiği gibi Katar Dışişleri Bakanı, bu müdahalenin Amerika'da planlandığını ve ABD'nin öncülüğünde yapılacağını açıkça ifade etmiştir. Bu kara harekâtının da Türkiye üzerinden yapılacağı söylenmektedir. Umarız bu iddialar doğru değildir ancak bir süredir Suudi Arabistan merkezli olarak yürütülen ve kamuoyuna "İslam Ülkeleri Askerî İşbirliği Teşkilatı" olarak sunulan proje, bu endişemizi daha da arttırmaktadır." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin her türlü meşru müdafaa hakkı olduğunu ve sınırlarını korumak için her türlü tedbiri alması gerektiğini vurgulayan Şerafettin Kılıç, "Ancak Amerika'da pişirilen, bize ise sadece taşeronluğu verilen böyle bir koalisyon, İslam dünyasında birliği değil, ayrılığı körükler. Unutulmamalıdır ki tarihin en kanlı savaşları, mezhep savaşları olmuştur. Böyle bir koalisyon bölgede huzur ve barışın değil, aksine mezhep savaşlarının, bir başka ifadeyle daha büyük kıyımların, daha büyük katliamların başlangıcı olur. Bu da ancak ve ancak küresel emperyalizme ve ırkçı siyonizme yarar, çünkü böyle bir müdahalede ölenler, örneğin Ruslar ve Amerikalılar değil, hepsinin adı Ahmet, Mehmet, Muhammed olan Müslümanlar olacaktır. Bu koalisyonun hedefi Kudüs'ü, Filistin'i ve İslam ülkelerini ırkçı emperyalizmin işgalinden kurtarmak değildir. Bunun içindir ki bu koalisyondan Müslümanlara hayır gelmez." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim