• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Sözlü’ye Azerbaycan’dan Destek

Sözlü’ye Azerbaycan’dan Destek
Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ve Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü...

Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ve Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret ederek, Hüseyin Sözlü'nün Türk Dünyası ve Adana için çok önemli bir şahsiyet olduğunu, değerinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ve eşi Azeri Türk Kadınları Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. 24 yıl önce gerçekleştirilen Hocalı Soykırımı'yla ilgili etkinliklere katılmak ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etmek için Adana'ya geldiklerini belirten Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, "Hocalı Soykırımı'nın, Ermenilerin ve Rus Ordusu'nun Dağlık Karabağ'da gerçekleştirdiği vahşi katliamın üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde, bu katliamın yıldönümünde toplantılar düzenlenmektedir ve katledilenler anılmaktadır. Bizim sevdiğimiz şehir Adana'da da bazı toplantılar var Hocalı'yla ilgili. Eski dostumuz, Ceyhan'dan da tanıdığımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etmeyi de kendimize borç bildik. Kendisini belediye başkanı olmadan önce de tanırdık ve onun bu şehre emeğini, hizmetini gördük, çalışmalarının olumlu sonuçlarına tanık olduk. Bu yüzden bugün onu ziyaret etmeyi, Azerbaycan'daki dostlarından kendisine selam getirmeyi borç bildik. Aile olarak Hüseyin Sözlü'yle bizim iyi ilişkilerimiz, dostluğumuz var. Türkiye'de Hüseyin Sözlü gibi çalışkan, kurucu şahıslar, kadrolar çok fazla yok. O yüzden Hüseyin Sözlü gibi insanları sevmek, kadrini bilmek gerek. Adana bu açıdan, Hüseyin Sözlü gibi bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için şanslıdır. Adanalılar'ın kendileri için çalışan, hizmet eden Hüseyin Sözlü'yü bir şans olarak görmeleri, kadrini bilmeleri gerekir" dedi.

ADANALILAR, HÜSEYİN SÖZLÜ EVLADIMIZIN KIYMETİNİ BİLMELİ

Tenzile Rüstemhanlı da, Hüseyin Sözlü'yü Azerbaycan'da 7'den 70'e herkesin tanıdığını ve sevdiğini açıkladı. Rüstemhanlı, "Kendisi BTC Boru Hattı'nın açılışında, Azerbaycan'ın tanıtımında, Ceyhan'daki Azerbaycan'ı temsil eden parkların açılışında çok emeği vardır ve Azerbaycan söz konusu olduğunda çok hassastır. Azerbaycanlılar onu öz evladı bilir. Azerbaycan'ın ve Türk Dünyası'nın tanıdığı, bildiği bir evladımızı ziyarete geldik bugün. Adana'ya gelip Hüseyin Sözlü'ye uğramamak olmaz. Kendisi Azerbaycan güldüğünde gülen, kederlendiğinde kederlenen evlatlarımızdan biridir. Türkiye'de hassasiyeti olan, Türk Milletini ve devletini seven herkesin de Hüseyin Sözlü'ye destek olacağına inanıyorum.

Adanalılara bir sözüm var. Bu genç, kıymetli evladımızın kadrini bilip, kendisine destek olmak lazım. Bugün kendisini ziyaret etmekten gurur duyuyoruz. Aile olarak onunla dostluğumuzdan gurur duyuyoruz. Dürüst, namuslu bir belediye başkanı olduğunu da biliyoruz" diye konuştu.

TÜRK DÜNYASININ İKİ AYDININI AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ

Hüseyin Sözlü de ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:

"Kardeş Azerbaycan'dan iki değerli Türk aydınına Adana'da ev sahipliği yapmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Rüstemhanlılar ailecek Azerbaycan davasına ve Türklük davasına gönül vermiş insanlardır. Sabir Rüstamhanlı Azerbayca'nın bağımsızlık mücadelesinden emeği olan, ülkesinin bağımsızlık senedinde imzası bulunan kişidir. Tenzile Rüstemhanlı, bağımsızlık denildiğinde Türk kadınının gür sesini temsil eder. Sadece Azerbaycan Türk Kadınlarının değil, Türk Kadınının da iyi bir temsilcisidir. Kendilerini Adana'da ağırlamaktan bahtiyarlık duyuyoruz. Kardeş Azerbaycan'da muhakkak varlıklarını sürdürecekler ama bütün Türk Dünyasında milletimizin varlığı için, bekası için, Türkiye, Azerbaycan ayrımına zerre kadar pirim vermeden, iki kardeş ülkeyi merhum Haydar Aliyev'in "Bir millet iki devlet" ilkesine sadık kalarak, "Azerbaycan'ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün o veciz ifadesine hürmet ederek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hocalı'yı dünya kamuoyuna maletmek ve milletimizin hafızasındaki yerini sağlamlaştırmak noktasında geldiler ve Adana'da çalışmalarda bulunuyorlar, emek veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Adana'da her zaman evleri var."

Başkan Hüseyin Sözlü'yü, Azeri Milli Kahramanı İbat Hüseyinov da ziyaret etti.

Sözlü’ye Azerbaycan’dan Destek

Sözlü’ye Azerbaycan’dan Destek

Sözlü’ye Azerbaycan’dan Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim