• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Sözlü’den “Bunlarla Terbiye Edilecek Adam Değilim” Çıkışı

Sözlü’den “Bunlarla Terbiye Edilecek Adam Değilim” Çıkışı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkkuşu Kavşağı'ndaki Türk Hava Kurumu'nun da bulunduğu binanın kamulaştırılmasının komisyonda...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkkuşu Kavşağı'ndaki Türk Hava Kurumu'nun da bulunduğu binanın kamulaştırılmasının komisyonda reddedilmesine yönelik "Bunlarla terbiye edilecek adam değilim. Hepinizi Adana kamuoyuna şikayet ederim bu konuda. Alacağız ve yıkılacak" ifadelerini kullandı. Binanın encümen tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin mart ayı ilk oturumu Hüseyin Sözlü'nün başkanlığında yapıldı. Reşatbey Mahallesi'ndeki Türkkuşu Kavşağı'nda bulunan mülkiyeti özel bir hastaneye ait olan 1645 ada 52 parsel nolu binanın kamulaştırılmasına yönelik gündem maddesi gerginliğe neden oldu. Binanın kamulaştırılmasının komisyonda reddedildiği açıklandı. Binanın, encümen tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, binanın encümen tarafından satın alınacağını ve başka bir amaç için kullanılmayacağını vurguladı. İnandığı doğrular bakımından düz bir adam olduğunu anlatan Başkan Sözlü, "Bu konuda hiç siyasi tarafım yoktur. Herkes bildiği gibi de davranabilir. Bunlarla terbiye edilecek adam değilim. Hepinizi Adana kamuoyuna şikayet ederim bu konuda. Alacağız ve yıkılacak. Bunlar siyaset üstüdür. Kimsenin şahsında bir şey söylemiyorum ama rahmani bir şey yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı ise meclisin ya da komisyonda alınan kararların kimseyi terbiye etmek gibi bir yaptırımı olmadığını savundu.

MHP'li Meclis Üyesi Mahmut Doğru ise Yalçın Akyol ile kentin tanınmış müteahhitlerinden birini ziyaret ettiklerini kaydederek, "Orası bedava. Belediye alsın bana 30 milyona devretsin" şeklinde teklif aldıklarını vurguladı.

Öte yandan, Başkan Sözlü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kendisine yarın meclisin tek kadın üyesi AK Partili Aysun Kocabaş'ın vekalet edeceğini açıkladı. Kocabaş, bir günlük Adana Büyükşehir Başkan Vekili görevini "sürpriz oldu" şeklinde nitelendirdi.

Sözlü’den “Bunlarla Terbiye Edilecek Adam Değilim” Çıkışı

Sözlü’den “Bunlarla Terbiye Edilecek Adam Değilim” Çıkışı

Sözlü’den “Bunlarla Terbiye Edilecek Adam Değilim” Çıkışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim