• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Sözlü: “Seyhan Kurtulmadan Adana Kurtulmaz”

Sözlü: “Seyhan Kurtulmadan Adana Kurtulmaz”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, görev süresinin ilk 2 yılında kırsal yerleşimlere hizmette öncelik verdiklerini belirtip, yüzlerce...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, görev süresinin ilk 2 yılında kırsal yerleşimlere hizmette öncelik verdiklerini belirtip, yüzlerce köyü içme suyu, asfalt yol ve kanalizasyonla buluşturduklarını söyledi. Popülist yaklaşımdan uzak hizmet odaklı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Sözlü, "10 kişinin yaşadığı dağ köylerine bile büyük yatırımlarla yol ve su götürüyoruz. 80 köyümüze ilk defa içme suyu götürdük. İlçelerimizde döşediğimiz içme suyu şebekesinin uzunluğu 950 kilometreyi buluyor" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Divan Otel'de düzenlenen Muhtarlarla İstişare Toplantısı'nda Seyhan ilçesinin mahalle muhtarlarıyla buluştu. ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda muhtarlar, mahallelerinin sorunlarını, belediye hizmetleriyle ilgili beklentilerini ve memnuniyetlerini dile getirdi. Muhtarlar çözüm bekledikleri konuları aktarırken, bürokratlar bu taleplere yönelik çalışmalar ve planlamalarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Seyhanlı muhtarlara hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, belediye kaynaklarını verimli ve doğru kullanarak hizmet üretmeyi ilke edindiklerini, bunu gerçekleştirirken muhtarların samimi yönlendirmelerinden yararlandıklarını söyledi. 5 yıllık görev süresinin içini hizmetlerle dolduracaklarını kaydeden Başkan Sözlü, ilk 2 yılda kırsal yerleşimlerde çok önemli ve anlamlı işlere imza attıklarını anlattı.

"UZAY ÇAĞINDA YOLU, SUYU OLMAYAN KÖYLER YAKIŞIR MI?"

21'inci yüzyıl Türkiye'sinde suyu olmayan dağ köylerine içme suyu şebekesi tesis ettiklerini kaydeden Başkan Sözlü, Tufanbeyli'den Yumurtalık'a kadar döşedikleri içme suyu şebekesinin uzunluğunun 950 kilometreye ulaştığını bildirdi. 10 kişinin yaşadığı yerleşimlere dahi büyük yatırımlarla yol ve su götürdüklerini kaydeden Başkan Sözlü, "Bu çalışmalar şehrin genel kitlesi içinde propaganda aracı olacak, bize siyasi katkı koyacak hizmetler değil. 2023 hedeflerinde Türkiye'nin uzay çağını yaşadığı söyleniyor. Ama yolu olmayan, suyu olmayan köylerimiz bizim hakikatlerimiz. 21'nci yüzyılda suyu olmayan bir Adana köyü Türkiye'ye yakışır mı? Bu düşünceyle hiçbir zaman popülist olmadık. Oralara hizmet götürürken, onların bize vereceği oyun azlığını veya çokluğunu, ya da hiç vermemişliğini de düşünmedik. Cenabı Allah'ın huzurunda bir insan olarak sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi biliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"GELECEĞİ PLANLIYORUZ"

Belediyenin bütçesini 600 milyon liradan 1.4 milyar liraya, ASKİ'nin bütçesini de 300 milyon liradan 800 milyon liraya ulaştırdıklarını, bu kaynakları da en doğru ve verimli şekilde kullanmaya büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Başkan Sözlü, "Geleceği planlıyoruz. Adana'nın hamurunu samimiyetle, sevgiyle yeniden yoğuruyoruz. Adana'da huzur ve refah iklimini hakim kılmayı, modern şehirciliğin en güzel örneklerinin gerçekleştiği yerleşim olmasını amaçlıyoruz" dedi.

Başkan Sözlü, Adana'nın merkezini Seyhan'ın oluşturduğunu, bu ilçede yeni bulvarlar açacaklarını ve Seyhan Nehri üzerine yapacakları köprüler sayesinde Yüreğir'le buluşturup, trafiği önemli ölçüde rahatlatacaklarını dile getirdi.

Planlamaları 50 yıllık, 100 yıllık öngörülerle şekillendirdiklerinin altını çizen Başkan Sözlü, Seyhan'ın kuzey-güney yönündeki arterlerini yeni bulvarlarla birleştirip, yakın zamanda yapımına başlanacak Güney Kuşak Bulvarı ile buluşturacaklarını bildirdi.

Sözlü, Oto Center'in batısından inen bulvarı, Vedat Dalokay Hal Kompleksi'nin önünden geçirerek, kavşakla D-400'e, oradan da Güney Kuşak Bulvarı'na bağlayacaklarını söyledi. Başkan Sözlü, Öğretmenler, Alparslan Türkeş, Ziyapaşa, bulvarlarının devamında genişliği 40 metreyi bulan yollar yaparak ulaşımı Güney Kuşak Bulvarı'na kadar götüreceklerini müjdeledi. D-400 karayolunda "Karnıyarık" diye bilinen alt geçidin üzerini kapatacaklarını ve kent içi trafik yükünü hafifleteceklerini aktaran Başkan Sözlü, Fuzuli Caddesi'nin de bu planlama içinde yer aldığını ve Güney Kuşak Bulvarı'yla birleştirileceğini belirtti.

"İKİ YILDA 5 KÖPRÜ YAPACAĞIZ"

Adana'da ulaşımı rahatlatmak amacıyla 2 yılda 5 yeni köprünün yapımını gerçekleştireceklerini duyuran Başkan Sözlü, şunları söyledi:

"30 Mart'ta 3'üncü Boğaz Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin en büyük köprüsünün temelini atıyoruz. Seyhan Barajı'nın hemen güneyinde yapacağımız köprüde 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu olacak. 2016'nın ikinci yarısında Seyhan ve Yüreğir'i bağlayacak Sular'dan Yavuzlar'a ulaşacak köprünün inşaatını da başlatıyoruz. Koza Bulvarı'ndan Yüreğir'e gidecek köprünün de aynı şekilde temelini atacağız. Ceyhan Nehri üzerinde Misis Köprüsü'nün yakınında da bir köprü yapacağız. Ceyhan'da Çukobirlik civarında ağır vasıtaların şehre girmeden geçişini sağlayacak köprünün temelini de 2016'da atmış olacağız."

"ADANA'NIN MERKEZİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM"

Başkan Sözlü, kırsaldaki hizmetler aksamadan devam ederken, Adana'nın merkezinde kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini, Seyhan'da Kıyıboyu Caddesi'nin güneyinden itibaren, Yüreğir'in de tamamında bu yönde planlamalar yaptıklarını ifade etti.

Katıldığı toplantı ve etkinliklerde bazı emlakçıların yanına gelip, tarım alanlarının imara açılması, yüksek yoğunluklu imar verilmesi beklentilerini ifade ettiğini anlatan Başkan Sözlü, şöyle konuştu:

"Ben onlara diyorum ki; tarlalara yeni imar yok bizim dönemimizde. Rüyanızda göremezsiniz. Arsa rantçılığının önünü jilet gibi kestik Allah'ın izniyle… Adana'nın merkezini yenileyeceğiz. Yoğunluk istiyorsanız gelin, Hadırlı'yı, Denizli'yi, Şakirpaşa'yı, Yeşilevler'i, Ziyapaşa'yı, Hurmalı'yı yenileyelim. Seyhan'ı, Yüreğir'i yenileyelim. Çünkü biliyoruz ki, Seyhan kurtulmadan Adana kurtulmaz. Seyhan demek, Adana demektir. Dün tarlaların arsa olması cazibesine dayanamayanlar bu mahalleleri unuttu. Ama biz Adana'nın merkezini yeniden inşa edeceğiz. Adana, önümüzdeki 10 yıl içinde gerçekten yenilenmiş, ondan sonraki 15-20 yıl içinde de çok iddialı söylüyorum; Türkiye'nin en modern şehircilik numunesi olacak."

Sözlü: “Seyhan Kurtulmadan Adana Kurtulmaz”

Sözlü: “Seyhan Kurtulmadan Adana Kurtulmaz”

Sözlü: “Seyhan Kurtulmadan Adana Kurtulmaz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim