• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Sözleşmeli Erler Tanıtım Kartı Ve Yaka İşareti İstiyor

Sözleşmeli Erler Tanıtım Kartı Ve Yaka İşareti İstiyor
Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği Başkanı Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız, görevde bulunan sözleşmeli erlerin isminin "Uzman Er" olarak...

Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği Başkanı Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız, görevde bulunan sözleşmeli erlerin isminin "Uzman Er" olarak değiştirilmesini istedi.

Görevde bulunan sözleşmeli erlerin sorunları ile ilgili basın açıklaması yapan Hamit Yıldız "Sözleşmeli erler bir meslek seçimi ile görevleri başındalar. En zor arazi şartlarında en çetin görevleri başarı ile yerine getiren bu kardeşlerimizi şu an askerlik mükellefiyetini yerine getiren erlerden ayıran ne bir işaret, ne de kimlikleri var. Emir komuta hiyerarşisi bakımından yasal bir düzenleme yapılmak sureti ile sözleşmeli erlerin askerlik mükellefiyetini yerine getiren erlerin üstü konumunda olması gerekmektedir" dedi.

Sözleşmeli erlerin en az 3 yıl bu işi bir meslek olarak icra etmek üzere yola çıktıklarını dile getiren Yıldız, sözleşmeli erlere de ayrı bir TSK Personeli Tanıtım Kimliği verilmesi gerektiğini söyledi.

"YAN ÖDEMELERDE YAPILAN ARTIŞLARDAN SÖZLEŞMELİ ERLER DE YARARLANMALIDIR"

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli maaşlarında TSK Yan Ödeme Kararnamesinde herhangi bir değişiklik yapılarak iyileştirmeye gidildiğinde, sözleşmeli erlere de aynı iyileştirmenin yapılması gerektiğini dile getiren Yıldız, "Sözleşmeli Er'ler yapılacak her türlü zamdan uzak tutulmamalıdır" şeklinde konuştu.

"BEYLİK TABANCASI VE TAŞIMA RUHSATI ALAMIYORLAR"

Ülkenin dört bir yanında canla başla görev yapan sözleşmeli erlerin beylik silahı alabilmelerine yönelik de bir yasal düzenlemenin gerekliliğine değinen Yıldız "Güvenlikten tasarruf olmaz. Güvenlik soruşturmaları yapılarak göreve başlayan sözleşmeli erlerin beylik silahı ve silah taşıma ruhsatı alabilmelerinin önü açılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"EVLİ OLANLAR EVİNE GİDEMİYOR"

Aile bütünlüğünün korunmasının en doğal anayasal bir hak olduğunu belirten Hamit Yıldız, "Evli olan sözleşmeli erlerden evini taşıyan, ancak evine gidemeyen ve mağduriyet yaşayan onlarca kardeşimiz var. Onların aile bütünlüğünün korunması, ailelerine sahip çıkabilmeleri için mesai dışında yanlarına gidebilmelerine yönelik mevzuat düzenlemesi yapılması büyük önem arz ediyor. En azında belirli bir sene görev yapmış ve rüşdünü ispat etmiş erlerden evli olanların normal mesai çerçevesinde çalışabilmesine yönelik düzenleme yapılmalıdır" dedi.

KIYMET BEKLİYORLAR

Sözleşmeli erlerin her şeyden önce itibar ve kıymet beklediklerini belirten Yıldız; "Bir kimlik ya da işaret belki basit bir talep gibi görünebilir ancak mesleklerini vatan ve bayrak aşkı ile yapan sözleşmeli erler, TSK Personel Tanıtım Kartı ve Yaka İşaretine kavuştuklarında ciddi anlamda onure olacaklardır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim