• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sözen, Kamuoyundaki İddialara Açıklık Getirdi

Sözen, Kamuoyundaki İddialara Açıklık Getirdi
Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, kamuoyunda hakkında yer alan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, kamuoyunda hakkında yer alan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, kamuoyunda hakkında çıkan açıklamalar nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Sözen, "Gazetelerde ve internet sitelerinde son bir aydır şahsıma yönelik yapılan haberler heves sahiplerinin kursaklarında kalır. Bazı tez canlı arkadaşlar iddialar ve gerçekler arasında pamuk ipliği kadar bile bir bağ yokken kamuoyunu yanıltıcı beyanda buluyorlar. Bu doğru olmayan beyanlar gün gelir terse döner.

1 Nisan'da gerçekleştirilen İl Genel Meclis Başkanlığı seçimleri ile alakalı yaklaşık 1 aydır yapılan haberlerden dolayı partimize zarar vermemek adına mesnetsiz açıklamalarda bulunmaktan itina ile kaçındım. Hakkımda son günlerde görevimden önce istifa ettirileceğim veya ihraç edileceğim yönünde bir dizi haberler yapılmakta. Şu bilinmelidir ki, 2001 yılından beri AK Parti'nin içinde olan bir kişi olarak parti tüzüğünü ve iç yönetmeliğini gayet iyi bilmekteyim. Grup kararına rağmen mevcut adayın karşına çıktığım yöndeki haberlere de açıklık getirmenin zarureti doğduğunu düşünüyorum. Partimizin iç yönetmeliğinde yer alan 83/e maddesinde "Gizli oylama ile alınan grup kararları bağlayıcı niteliktedir" demesine rağmen ve yine teşkilat yönetmeliğinin 85. Maddesinde yer alan " Grup karaları, grup karar defterine tarih ve sıra numaraları ile özet olarak yazılır hükmü yerine getirilememiş ve bir grup kararı alınamamıştır. İl Başkanımızın bu noktada sadece sözlü ve taraf beyanları bir tavsiye kararından ibaret kaldı. Hal böyleyken, benim aday olmam mevcut İl Genel meclis Başkanı adayını kabul etmemek ve olmayan grup kararına uymamak mıdır? 1 Nisan'da gerçekleştirilen seçim öncesi alınması gereken grup kararı neden önce 4 Nisan sonra 22 Nisan tarihinde alınmaya çalışıldı. Bu sorularında sorulması gerekli.

Şimdi ise Genel Merkez MKYK tarafından İl Başkanlığımıza ulaştırdığı söylenen karar doğrultusunda istifam istenmekte. Ben bu göreve aday olurken, kimsenin emri yada isteği doğrultusunda aday olmadım. Kurulduğu günden bu yana partimizin her kademesinde azimle görev yapmış birisiyim" dedi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE BAŞKA PARTİYE GEÇMEM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Başka bir partiye geçmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Sözen, "Oldu ki, eğer parti teşkilatımız iç yönetmeliği ve tüzüğe göre grup kararı alabilmiş olsaydı ben aday dahi olmazdım. Grup kararı alınması için kendim bizzat mücadele etmeme rağmen bu kararı bir türlü aldıramadım. Buna diğer meclis üyelerimizde şahittir. Gelinen son noktada ise eğer istifa etmeyip ihraç edilmem karşısında bir başka partiye geçeceğim yönde de iddialar ve haberler söz konusu. Alınamamış bir grup kararına rağmen demokratik bir şekilde aday olup bir oy farkla da olsa seçimi kazanmış olmam ve ihraç edilmeme durumu ile karşı karşıya kalsam da partimin bir neferi olarak devam ederim. Hiçbir şekilde bir başka partiye geçmem dahi söz konusu olamaz. Kaldı ki, parti tüzük ve iç yönetmeliği hangi konularda ihraç edileceği durumunu ise alenen belirtmekte. Bu nedenle ne görevimden istifa ederim, nede ihracı kabul ederim. Son 1 aydır yaşanan bu gelişmeler bir takım kesimi rahatsız etse de bizler Karabük ve ilçelerinin köylerine en iyi hizmeti getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Sonuçta partimizin adında yer aldığı gibi, "Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Bizler hem adaletimize güvendiğimiz kadar ilimizin ve ilçelerimizin köylerini de kalkındırma adına mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Benim için asıl olan milletin gönlünden ihraç olmamaktır. Sonuçta bizler milletimizin oyları ile bu görevlere geldik. Asıl olan millete hizmettir, milletimizin gönlünden ihraç edilmedikçe hiç kimse bizi gerekçesiz kararlarla ihraç edemez. Yaptığım bu açıklamayı birileri için anlam ifade etsin diye yapmadım. Aklım, vicdanım ne emrediyorsa o şekilde konuşurum. Özür dilemeyi erdem bilirim ve gerekliğine inanıyorsam hiç çekinmeden yaparım. Mesleki ve siyasi hayatım boyunca her zaman haktan yana oldum, haksızlık ve adaletsizlikle mücadele ettim. Birileriyle mücadele edebilirsiniz, birilerini sevmeyebilirsiniz ve kaldı ki onların yanlışları da olabilir. Öyle olsa dahi, ilahi emir odur ki, "adaletten ve hukuktan ayrılmamak gerekir." Unutulmamalıdır ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha bir çok hakikat gölgeleniyor" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim