• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

'Söyleyecek laf kalmadı'

'Söyleyecek laf kalmadı'
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Barcelona Regal maçı öncesi gündemdeki soruları yanıtladı.

Ergin Ataman Türkiye Basketbol Ligi'nde son oynanan NSK Eskişehir Basket maçının ardından soyunma odasında genç oyuncu Göktürk Ural'a tokat atması ile ilgili olarak; bu olayın çok büyütüldüğünü açıklama yapmaya bile gerek görmediğini söyledi. Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, "Bu olay çok konuşuldu, bana söylenecek laf bile kalmadı. Telefonlarım sabahtan beri susmak bilmiyor. Ben şu anda çok daha önemli bir olaya konsantre oldum. Barcelona ile bu akşam Euroleague'de Top 16 maçımız var. Türkiye'de maalesef basın kaos ile yaratılan spekülasyonlarla beslenmeyi seviyor. Ancak bizim gündemimiz çok farklı. Biz burada daha ciddi işlerle uğraşıyoruz. Kendimi Barcelona maçına konsantre ettim. Bu konu ile ilgili daha fazla bir şey söylemek istemiyorum" ifadelerini kullandı. 
 
"SAHA DIŞINDAKİ BAZI OLAYLAR TAKIMIN DENGESİNİ CİDDİ OLARAK SARSIYOR"
 
Başantrenör Ataman, saha dışındaki bazı olaylardan takımın dengesinin ciddi olarak sarstığını da kabul ederek sözlerine şöyle devam etti: "Takımda bazı oyuncular gitti, onların yerine yeni oyuncular geldi. Bir de bunlara sakatlıkları ekledi. Bunlar da yetmezmiş gibi Ender ve Arroyo bir maç öncesi zehirlenme yaşadı."
 
"YEDİ KİŞİYLE OLIMPIAKOS KARŞISINA ÇIKTIK VE ONLARI YENDİK"
 
"Biliyorsunuz yedi kişiyle Olimpiakos karşısında çıktık ve onları yendik, mucivezi bir şekilde de adımızı Top 16'ya yazdırdık. Burada da önemli galibiyetler aldık. Son Maccabi maçında da son saniyede yenildik. Sonuç olarak çeyrek finale çıkabilir miyiz bilmem ama geçen yıl bu salonda Barcelona karşısında çeyrek final oynayan tek Türk takımı bizdik. Başarır mıyız başaramaz mıyız bilmem. Başaramaz isek bizden daha fazla yatırım yapan Türk takımları var. İnşallah onlar tur atlarlar. Bir Türk takımı Final Four'a çıkar. Saha dışındaki olaylar maalesef takım içine yansıyor. Neticede bir Play Station oyunu oynamıyorsunuz. Moral kaybı, motivasyon, konsantrasyon gibi faktörler takımı etkiliyor. Biz belki burada şampiyon olamayacağız ama Türkiye'de iki yıldır zirveye oynayan bir takımımız var. Bu senede zirveden düşmeyeceğiz" dedi.
 
Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman son olarak Maccabi karşısında oynanan ve son saniyede kaybedilen maçla ilgili olarak da kızgınlığının halen geçmediğini o maç hakkında ettiği sözlerinin de arkasında olduğunu söyledi. 
 
Ergin Ataman, o akşam Galatasaray takımının emeğinin gaspedildiğini hatırlatarak bu konu ile lobi faaliyetlerinin hem kulüp hem de Euroleague’in ana sponsoru olan THY yetkililerinin yapması gerektiğini ifade etti. Ataman, son on yılda Türk takımlarına karşı haksızlıklar yapıldığını neticede artık hak aramanın zamanının geldiğinin de altını çizerek " Türkiye basketbola büyük yatırımlar yapıyor. Avrupa'nın mali olarak tepesinde olan bir ülke. Artık bir Türk takımının Final Four'a girmesi gerekir. Geçen hafta bizim hakkımız yendi. Daha önceleri de gerek Fenerbahçe'nin gerekse Anadolu Efes'in hakları yenmişti. Biz tepkimizi bu olaylara yapıyoruz. Tabii ki maçın sonucunu değiştiremeyiz ama hakkımızı da yedirmeyiz" açıklaması yaptı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim