• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Souza'nın altın dokunuşu

Souza'nın altın dokunuşu
Futbol için güzel bir günde buluştu Kasımpaşa ile Fenerbahçe. Hem zemin hem de hava maça elverişliydi.

Süper Lig'in 3. haftasını lider kapatan sarı-lacivertliler, 5 maçtır puan vermedikleri Paşa'yı yenerek zirvedeki yerini korumak istiyor, yenilenen kadrosuyla sezona iyi başlayan ev sahibi de Fenerbahçe'nin serisini bozarak liderliğin tadına varmak istiyordu.

Hedefler büyük, heyecan yüksekti. Ama oyuncuların adı, futbolun tadı için yetmedi! Savunmasına etten duvar örerek haftaya en az gol yiyen takım unvanıyla start veren Kasımpaşa golcü eksikliğinin sıkıntısını yaşarken, Fenerbahçe de korkularının esiri olmuştu.

Stoper yokluğunda Mehmet Topal'ı geriye çeken Pereira bununla da yetinmeyip Josef'i bir arada ilk kez oynayan 4'lünün önüne yerleştirince, ortaya savunma ağırlıklı iki takım çıkmıştı. Van Persie ve Nani gibi dünya yıldızları da vasatı aşamayınca sahada sanki 22 sıradan oyuncu varmışçasına sönük bir oyun dönüyordu ki, 42'de Nani kornerden ortaladı, Josef dokundu esnemekte olan tribünler hareketlendi: 1-0.

Tatsız tuzsuz 3 puan

İkinci yarıya takımlar aynı kadrolarla çıkınca oyun temposu da değişmedi. Ne zaman ki değişiklikler geldi, saha da hareketlendi. Rıza Hoca önce Aydın Yılmaz, ardından Eren Derdiyok kozunu oynadı. Pereira ise Van Persie ile Nani'den oluşan kırık kanatları Alper ve Markovic'le canlandırdı. Taze kanlar takımların vites yükseltmesini sağlasa da pozisyon kısırlığına çare olamadı. 76'da Veysel Sarı'nın takımına ihanet edercesine kırmızı görmesi de gidişatı etkilemedi.

Fenerbahçe'nin eksik rakibinin üzerinde baskı kurması bekleniyordu ki, aksine Kasımpaşa daha arzulu bir şekilde rakip kaleye yüklenmeye başladı. Ama kırk yıllık stoper görünümlü Mehmet Topal ile partneri Kadlec hata yapmadı. Fenerbahçe, tartışılan adam Diego'nun yokluğunda pozisyon ve futbol anlamında beklentileri karşılayamasa da 3 puanı kaptı ve zirvedeki yerini korudu.

Michal Kadlec: Topal'la iyiydik

Fenerbahçe'de dün sakatların yokluğunda tandemde Mehmet Topal'la birlikte görev yapan Çek futbolcu Michal Kadlec, “Stoperde yeni bir ikiliydik bu akşam. Maçı kazandık ve gol yemedik. Stoperler olarak işimizi iyi yaptık diye düşünüyorum. Önemli bir galibiyet aldık ve çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Siftahın böylesi

F.Bahçe'nin sezon başında Sao Paulo'dan transfer ettiği Josef de Souza sarı-lacivertli formayla ilk golünü Kasımpaşaspor'a atarak moral depoladı. Büyük sevinç yaşayan futbolcu takımının üç puan almasında başrolü oynadı.

Sambacı maç sonrası, “Golümle galibiyete katkı verdiğim için mutluyum. Biz daha iyiye gitmek, kendimizi geliştirmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Ama kazanarak devam etmeliyiz. Kazandıkça daha da güzel olacak. Daha kolay kazanan bir takım haline geleceğiz” açıklaması yaptı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim