• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sosyal Yardımlarda ’Kart 44’ Uygulaması

Sosyal Yardımlarda ’Kart 44’ Uygulaması
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik durumu iyi olmayan ailelere yönelik yapılan sosyal yardımlar ile ilgili yeni bir uygulama hizmete girdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik durumu iyi olmayan ailelere yönelik yapılan sosyal yardımlar ile ilgili yeni bir uygulama hizmete girdi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dar gelirli vatandaşların faydalandığı sosyal yardımlarda artık kartlı sistem kullanılacak.

Sosyal Yardımlarda kartlı sisteme geçilmesi nedeniyle bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'da yaşayan hiçbir dar gelirli vatandaşı ihmal etmeden, ulaşamadıkları hiçbir vatandaş bırakmadan sosyal yardımları her geçen gün artırarak vatandaşların yanında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Çakır, "İlk yıllarda içerisinde önceden belirlenmiş ürünlerin bulunduğu çuval ile başlayan, daha sonraki yıllarda ise gıda paketi olarak devam eden sosyal yardımlarımız, zaman içerisinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız tarafından verilen ve Esenlik Marketlerin sadece bir şubesinde geçerli olan gıda fişleri ile yapılabilmekteydi. İhtiyaçların tek bir şubeden karşılanması, ayrıca markette bulunan diğer vatandaşların yanında yardım fişi ile alışveriş yapılması belediyemizden yardım alan hemşehrilerimizi mağdur ediyordu. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini gidermek için yaptığımız çalışmalar neticesinde kart sisteminin daha uygun olacağı kanaatine vardık. Kart 44 ile ekonomik durumu iyi olmayan ve Belediyemizden yardım alan vatandaşlarımıza şehir genelinde bulunan bütün marketlerden alış veriş yapma imkanı sunarak mağduriyetlerini gidermiş olacağız. Belediyemizden yardım alan dar gelirli vatandaşlarımız kendilerine yapılan yardımı alabilmek için her ay Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına gelmeleri gerekiyordu. Kart 44 sayesinde vatandaşlarımızın her ay gelmelerine gerek kalmayacak. Senede bir defa olmak üzere hemşehrilerimiz bu kartlarını alacaklar ve ihtiyaçlarını kendilerine en yakın Esenlik marketlerden temin edeceklerdir. Market alışverişleri için ayrı, MEGSAŞ ekmek büfelerinde ise ayrı kart kullanacaklar. Bu uygulamanın vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Sosyal yardımlar öncesinde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin talep gelen yerlerde incelemelerini sürdürerek gerekli tahkikatları yaptıklarını, ayrıca yardım almakta olan ailelerin de zaman içerisinde kontrol edildiklerini belirten Başkan Çakır, talepte bulunan vatandaşların gelir durumları, ailevi durumlarının takip edildiğini aktardı. Çakır, "Büyükşehir Belediyesi olarak bin 400 aileye her ay, 2 bin 500'ün üzerindeki aileye üç ayda bir, geriye kalan 3 bin 100 aileye de senede bir olmak üzere yardımlarımız devam etmektedir. Toplamda Malatya'da dar gelirli toplam 7 bin ailenin gıda ve ekmek ihtiyacını Belediye olarak karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlarda ’Kart 44’ Uygulaması

Sosyal Yardımlarda ’Kart 44’ Uygulaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim