• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

"Sosyal yardım al yat" dönemi bitti

"Sosyal yardım al yat" dönemi bitti
Hükümetin hiçbir geliri olmadığı için devletten sosyal yardım alan 10 binlerce yoksul vatandaş için başlattığı "iş bulma" süreci meyvesini verdi. Son 5 yıllık dönemde sosyal yardımlarla hayatını sürdüren fakat çalışabilir durumda olan 53 bin 16 kişi işe y

Hükümetin hiçbir geliri olmadığı için devletten sosyal yardım alan 10 binlerce yoksul vatandaş için başlattığı "iş bulma" süreci meyvesini verdi. Son 5 yıllık dönemde sosyal yardımlarla hayatını sürdüren fakat çalışabilir durumda olan 53 bin 16 kişi işe yerleştirildi.

Hiçbir eğitimi olmayan 97 bin 870 kişi ise meslek kurslarına yönlendirildi. 2014'ten bu yana destek olan hükümet, bu çerçevede 138 bin 745 lira ödeme yaptı.

TESPİT EDİLECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalışabilir durumda olan fakat sosyal yardımlarla hayatını sürdüren kişileri iş bulmaya teşvik etmek amacıyla sağladığı destekler onbinlerce vatandaşın yüzünü güldürdü. İlk ayağı 2010'da başlayan projede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden yardım alan 18-45 yaş aralığında çalışabilir durumda olan kişiler tek tek tespit edilerek, İŞKUR portalına CV kayıtları yapıldı.

Açık iş pozisyonları oluştuğunda bu kişilere haber verilirken, işe yerleşme süreçleri de SYDV uzmanları tarafından takip edildi. Çalışabilir durumdaki kişilerin işe yerleştirilmesi sayesinde hem yoksul, hem de devletin kasası kazandı.

Hükümetin bu proje ile hedefi, yardımlarla hayatını sürdürmeye alışmış çalışabilir durumdaki kişileri iş hayatına dahil ederek, sosyal yardım sisteminden ayrılmasının sağlanması.

2 KİŞİ İŞ İSTEMEDİ
Sosyal yardımların yarattığı bir nevi alışkanlık nedeniyle yardım alıp evde oturmaya devam etmek isteyen yaklaşık 2 bin vatandaşın da olduğu saptandı.

Devlet bu tarz tutum sergileyen kişilere de "müeyyide sistemini" uyguladı. Yani, kişinin ayni yardımı kesilmezken işe giriş sürecinin teşviki için talep ettiği ekstra yardımlar ödenmedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim