• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Sosyal Sorumluluk, Evsel Atık Toplama Ve Tasnif, Kültürel Ve Doğal Güzelliklerin Turizme Kazandırılması Projeleri İçin “Oran İle Ortak Çalışma İçin Protokol İmzalandı”

Sosyal Sorumluluk, Evsel Atık Toplama Ve Tasnif, Kültürel Ve Doğal Güzelliklerin Turizme Kazandırılması Projeleri İçin “Oran İle Ortak Çalışma İçin Protokol İmzalandı”
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile sosyal sorumluluk, evsel atıklar, kültürel ve doğal güzelliklerin turizme...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile sosyal sorumluluk, evsel atıklar, kültürel ve doğal güzelliklerin turizme kazandırılması konularında gerçekleştirilecek çalışma ve projeler için protokol imzalandığını söyledi.

Kalkınma Ajansların, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, destekleyici, koordinatör ve katalizör olarak faaliyet gösteren kuruluşlar olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Belediye modelinin temelinde var olan kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve birliktelik neticesinde Kayseri'nin bir bölge ve Anadolu'nun prestij şehri olduğunu kaydetti.

Oran Kalkınma Ajansı Kayseri merkezinde gerçekleştirilen ziyarette Genel Sekreter Kamil Taşçı başkanlığında yapılan toplantı neticesinde birçok projenin gerçekleştirilmesi için anlaşma sağladıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Orta Anadolu katlına Ajansı ile Melikgazi Belediyesi olarak ortak yapılan projeler ile yapılabilinecek projeler hakkında detaylı bir toplantı gerçekleştirdik. Melikgazi Belediyesi projesi bol olan ve buna uygun olarak yatırımı çok olan bir belediyedir. Çok geniş alanda çok konumlu bir belediyeyiz. Yani organize Sanayi bölgeleri, Üniversite hastanesi, Özel sağlık kurumları, büyük alış veriş merkezleri, tarihi mekanların büyük bir kısmı, eğitim kurumları, doğal ve turistlik merkezler, esnaf siteleri gibi çok geniş bir hizmet alanına sahiptir. Hizmet yelpazesi geniş olunca bir o kadarda yatırım ve uygulama projesi oluşmaktadır. Ancak önemli olan yatırım ve hizmetlerin yerinde ve zamanında yapılmasıdır. Bu açıdan akılcı ve kalıcı yatırımlar için ORAN ile ortak çalışıyoruz. İmzalanan protokol kapsamında Roman vatandaşlara, göçmenlere ve dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projeleri, evsel atık toplama ve tasnif projeleri, kültürel ve doğal güzelliklerin turizme kazandırılması gibi ortak projeleri birlikte gerçekleştireceğiz"

Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı ise, "550 bin nüfusu ile Kayseri'nin en büyük ilçesi Melikgazi Belediyesinin örnek ve referans bir belediye olarak sağlık, eğitim, tarihi mekanlar, sosyal belediyecilik, geri dönüşüm gibi bir çok alanda ve konuda çalışma gerçekleştirdiğini ve projesi fazla olan bir kurum olduğunu belirterek,Melikgazi Belediyesi ile çalışmanın kendileri için de artı bir değer taşıdığını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim