• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sosyal Paylaşım Sitesindeki Hikayeden Etkilendi, Bedava Ekmek Dağıtıyor

Sosyal Paylaşım Sitesindeki Hikayeden Etkilendi, Bedava Ekmek Dağıtıyor
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ikamet eden Vedat Aksu isimli vatandaş, sosyal paylaşım sitesinden okuduğu fırıncı hikayesinden etkilenerek, ihtiyaç sahiplerine...

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ikamet eden Vedat Aksu isimli vatandaş, sosyal paylaşım sitesinden okuduğu fırıncı hikayesinden etkilenerek, ihtiyaç sahiplerine bedava ekmek dağıtımı uygulaması başlattı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde fırıncılık mesleğiyle uğraşan Vedat Aksu (35), sosyal paylaşım sitesinden okuduğu fırıncı hikayesinden etkilenerek ihtiyaç sahiplerine bedava ekmek dağıtımı uygulaması başlattı. Dükkanının dışına yaptırdığı askılığa ekmekleri poşetler halinde asan Aksu "Kimse Ekmeksiz Kalmasın" sloganıyla sesini duyurmaya çalışıyor. Genç fırın işletmecisi Aksu, "Bu uygulamayı sosyal paylaşım sitesinden okumuş olduğum bir hikayeden sonra böyle bir şey yapmaya karar verdim. Kore gazisi yaşlının bir fırın hikayesini okudum. Böyle bir şey yapmaya karar verdim. Fakat, araştırdıktan sonra varmış zaten. Türkiye çapında 41 ilde varmış bu. Ben de dahil olmak istedim" dedi.

Vatandaşlar ise, "Yapılan uygulama çok güzel. İhtiyaç sahipleri gece gelip buradan ekmekleri alabiliyor. İnsanların sofralarına sıcak bir ekmek düşmüş oluyor. Fırın sahibine bu fikrinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekten Lapseki için anlamlı bir uygulama. İhtiyaç sahipleri insanlarda gecenin ilerleyen saatlerinde buradan istedikleri gibi ekmeklerini alabilecekler. Osmanlı toplumunda da kültürümüzde de bu uygulama vardı. Fakirlere yardım etmek gerçekten mutluluk verici. Fırın sahibini tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman, gösterilen hassasiyete ve örnek davranışa teşekkür etti.

Vatandaşlara hitaben asılan yazıda, "Kimse ekmeksiz kalmasın. Dilerseniz fazladan ekmek alarak askıya bırakabilirsiniz. Komşusu açken yatan bizden değildir" hadisi şerifi yer alıyor. İlçede yeni başlatılan uygulamada vatandaşlarda fazladan aldıkları ekmekleri ihtiyaç sahiplerine ulaşması için askıya asıyor.

Sosyal Paylaşım Sitesindeki Hikayeden Etkilendi, Bedava Ekmek Dağıtıyor

Sosyal Paylaşım Sitesindeki Hikayeden Etkilendi, Bedava Ekmek Dağıtıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim