• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Sosyal medyadan yapılan çağrıya hayvanseverler duyarsız kalmadı

Sosyal medyadan yapılan çağrıya hayvanseverler duyarsız kalmadı
Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) barınağı için sosyal medyadan yapılan çağrıya hayvanseverler destek verdi.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) barınağı için sosyal medyadan yapılan çağrıya hayvanseverler destek verdi.

İlçeye bağlı Dalyan Mahallesinde yaşayan gazeteci Ersin Turan, uzun süredir destek olduğu DOHAKDER barınağındaki mama sıkıntısı nedeni ile sosyal medya hesaplarından ve haftalık makaleler yazdığı Güneyege gazetesindeki köşesinden yardım çağrısında bulundu.

Çağrıyı gören hayvansever Yeliz ve Gültekin Yaman çifti, Turan ve DOHAKDER yetkilileri ile iletişime geçti.

Yaman çiftçi, çocukları ve bakımını üstlendikleri köpekleri ile birlikte barınağa gelerek 20 çuval mama yardımı yaptı.

Hayvansever Gültekin Yaman, gazetemize yaptığı açıklamada; "Sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmalıyız. Onlar bizlere emanet. Biz aile olarak hem evimizde hem de sokakta birçok kedi ve köpeği besleyerek karınlarını doyurmaya çalışıyoruz. Yardım kampanyasına duyarsız kalmak istemedik. Her duyarlı vatandaşın gücü yettiği kadar mama kampanyasına katılması lazım" diye konuştu.

Kampanyayı başlatan Ersin Turan, uzun zamandır barınaktaki çalışmaları takip ettiğini aktardı.

Dalyan'daki hayvanseverlerin güçlerinin yettiğince sokak hayvanlarına sahip çıkmaya çalışmasını önemsediğini vurgulayan Turan; "İstanbul'dan gelerek buraya yerleştiğimde bende barınaktan köpek sahiplenerek evimde bakmaya başladım. Zaman zamanda mama yardımı yapıyorum. Yine burada yaşayan yerleşik yabancı dostlarımız barınaktaki hayvanlar için canla başla çalışıyorlar, maalesef bazen bu çabalar yeterli olmuyor. Mama eksikliğini fark edince mama kampanyası başlattım. Gültekin'e duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Buradan tekrar sesleniyorum. Dalyan barınağındaki dostlarımızın aç kalmaması için DOHAKDER yardımlarınızı bekliyor" dedi.

DOHAKDER Başkanı Mebrure Kuzey Blom ise yerleşik yabancı vatandaşlar ile barınağa sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, hayvanseverlere gösterdikleri duyarlılık nedeni ile teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim