• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Sosyal medyadan İsrail ürünlerine boykot çağrısı

Sosyal medyadan İsrail ürünlerine boykot çağrısı
"13-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali organizasyonunu iptal ettik"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı terör ve katliam nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, birimlerimiz ve sosyal tesislerimizde İsrail ürünlerinin kullanımı yasaklanmış olup, şirketlerimiz aracılığıyla da bu ürünler ile ilgili gerekli tedbirler alınacaktır" açıklamasında bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, cahiliye çağlarında bile kutsal aylarda savaş yapılmadığını dile getiren Çakır, mübarek ramazan ayında Gazze'de kan akıtan İsrail'in, tehlikeli bir yola girdiğini belirtti.

Ahmet Çakır, son haftalarda İsrail tarafından gerek uluslararası hukuk, gerekse Birleşmiş Milletler'in onlarca kararı hiçe sayılarak Filistin'e yönelik, mazlumlara, çocuklara, kadınlara yapılan saldırıların utanç saldırıları olduğunu kaydetti.  

Hiçbir mazeretin, hiçbir savunmanın çocuklar başta olmak üzere masum insanları öldürmeye sebep olamayacağını vurgulayan Çakır, "İsrail başta olmak üzere, bu ülkeye destek veren ve yaptıkları katliam karşısında sessiz kalan ülkeler bilmeliler ki, İsrail ve onun destekçileri akıttıkları kanda boğulacaktır" ifadesini kullandı.

Çakır, şunları kaydetti: 

"Müslümanlar olarak İsrail ve onun destekçilerini lanetliyor, Filistin'e dualarımızı yolluyoruz. Allah haklıların ve mazlumların yanındadır. Allah'ın izniyle, zalimler kaybedecek, mazlumlar eninde sonunda kazanacaktır. İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı terör ve katliam nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, birimlerimiz ve sosyal tesislerimizde İsrail ürünlerinin kullanımı yasaklanmış olup, şirketlerimiz aracılığıyla da bu ürünler ile ilgili gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, 13-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali organizasyonunu iptal ettik. Bütün dünyanın gözleri önünde cereyan eden katliamın bir an önce sona ermesi temennisiyle, İsrail devletini bir kez daha kınıyor, dualarımızın Filistinli kardeşlerimizle olduğunu belirtmek istiyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim