• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sosyal Medya Uzmanı İlbiz’den ebeveynlere önemli tavsiyeler

Sosyal Medya Uzmanı İlbiz’den ebeveynlere önemli tavsiyeler
Sosyal medya kullanımında yaş sınırı çok küçük yaşlara düştü.

Sosyal medya kullanımında yaş sınırı çok küçük yaşlara düştü. Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini anlatan ve bu konuda ebeveynlere büyük sorumluluk düştüğünü belirten Sosyal Medya Uzmanı Hakan İlbiz, çocukların sosyal medyanın olumsuz etkilerinden nasıl korunacağını anlattı.

Gün geçtikçe teknolojik gelişmeler hızlanıyor. Çağımızda 7'den 70'e kadar birçok insan sosyal medya kullanıyor. Bu sebeple her geçen gün sosyal medyayı aktif olarak kullanan çocukların sayısı da bir hayli artıyor. Olumlu neticeleri olduğu gibi olumsuz vakalar da gerçekleşebiliyor. Yaşanan bu durumda da en büyük sorumluluk ebeveynlere düşüyor. Ebeveynlere çocuklarını sosyal medyanın olumsuz etkilerinden nasıl korumaları gerektiğini anlatan Sosyal Medya Uzmanı Hakan İlbiz önemli tavsiyelerde bulundu.

Sosyal medyanın çocuklar için büyük bir tehdit unsuru olduğuna değinen İlbiz, "Gelişim sürecini daha tamamlamış olan çocuklarımızın, kafasına küçük yaşlarda siyaset, şiddet ve cinsel düşünceler girmektedir" dedi.

Çocukların sosyal medya kullanımı hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Hakan İlbiz, "Bu konuda karşımıza 3 adet ana konu çıkmaktadır. Bunlar; "çocuk istismarcıları', "şiddet içeren paylaşımlar', "uygunsuz içerikler." Sosyal medyada gezerken birçok ilkokul öğrencisinin profillerine rastlıyorum ve şaşırmadan edemiyorum. Çünkü sosyal medya, özellikle de ülkemizde genellikle siyasi tartışmaların, şiddetin ve cinselliğin geçtiği bir ortam. Hal böyle olunca gelişim sürecini daha tamamlamış olan çocuklarımızın kafasına küçük yaşlarda siyaset, şiddet ve cinsel düşünceler girmektedir. Bu durum daha gelişme çağında olan yavrularımızın aklının karışmasına sebebiyet vermektedir" ifadelerini kullandı.

"Sosyal medya çocukların ahlakını bozuyor"

Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinden ve çocuklar üzerindeki ahlaki çöküntüden bahseden İlbiz, "Hem küçük yaşlarda ahlakları bozulmakta hem de bu fikir karmaşıklığı geleceklerini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu durumda ebeveynin üzerine çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Eğer bu vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmek istiyorlar ise, çocuklarını sosyal medyaya bulaşmalarını ne kadar engelleyebiliyorlar ise engellesinler. Eğer oğlum veya kızım çoktan bu sosyal medyaya bulaştı diyorsanız, mutlaka ama mutlaka çocuğunuzu sosyal medyada takip edin" diyerek ebeveynleri uyardı.

Anne ve babaların sadece günlük hayatta değil sanal alemde de çocuklarını takip edip korumaları gerektiğini ifade eden İlbiz, "Çocuklar ise sosyal medyadan ne kadar uzak kalırlarsa o kadar iyi olur. Çünkü maalesef sosyal medya belirli bir süzgecin olmadığı bir içerik yığını ve bu yığının içinde yararlı şeyler olduğu kadar zararlı olan şeyler de var. Kişisel gelişimini tamamlamamış bir çocuk bu zararlı içeriklerden etkilenip, psikolojik olarak etkilenebilir. Böylesi bir durum da hiçbir ebeveynin istemeyeceği bir şeydir. Özellikle çocukların cinsellik ve şiddet içeren paylaşımlardan uzak tutulması gerekiyor. Burada da en büyük görev yine ebeveynlere düşmektedir" diye konuştu.

Sosyal Medya Uzmanı İlbiz’den ebeveynlere önemli tavsiyeler

Sosyal Medya Uzmanı İlbiz’den ebeveynlere önemli tavsiyeler

Sosyal Medya Uzmanı İlbiz’den ebeveynlere önemli tavsiyeler

Sosyal Medya Uzmanı İlbiz’den ebeveynlere önemli tavsiyeler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim