• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

'Sosyal medya kullanırken sanal iletişim, gerçek iletişimin önüne geçmemeli'

'Sosyal medya kullanırken sanal iletişim, gerçek iletişimin önüne geçmemeli'
Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, sosyal medya kullanırken sanal iletişimin, gerçek iletişimin önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.

Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, sosyal medya kullanırken sanal iletişimin, gerçek iletişimin önüne geçmemesi gerektiğini söyledi. Günlük hayatı kuşatma altına alan sosyal medyanın yüz yüze iletişime gölge düşürdüğünü kaydeden Yavuz, "Birbirlerine zaman ayırmak yerine sosyal medyanın eğlenceli dünyasına kapılan çiftler birbirlerinden uzaklaşıyor ve aradaki iletişim yok oluyor. Kıskançlık ve güvensizlik gibi sorunları çözmenin en iyi yolu çiftlerin birbirleriyle iletişime geçmesi ve kaliteli zaman geçirmesidir. Tabii ki iletişimin sadece konuşmak değil dinlemek olduğu gerçeğini gözden kaçırmamak gerekir." dedi.

Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, sosyal medyanın insan ilişkilerine olan etkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Artık hayatın vazgeçilmezi haline gelen sosyal medyanın, yeni insanlarla iletişime geçme ve tanışma konusunda birçok insanın beklentisine cevap verdiğini belirten Yavuz, "Yeni insanlarla tanışmak için iyi bir araç olan sosyal medya aynı zamanda kadın erkek ilişkilerine zarar veriyor. Sosyal medya, hayatımızın önemli bir parçası olmadan önce çiftler genellikle telefon ile iletişim kurarken, haberleşme araçlarının farklılaşması, hayatımıza dijital kıskançlığı getirdi." dedi.

Eskiden çiftlerin birbirlerini kıskansalar bile bu duygunun saklanmaya çalışıldığını kaydeden Yavuz, "Ancak günümüzde bu kıskançlık, çiftlerin birbirlerini kısıtlamasına, tartışmasına hatta bu yüzden ilişkinin bitmesine bile neden olabiliyor. Akıllı telefonlar sayesinde insanlar nerede olurlarsa olsunlar kendilerinden bahsedebiliyorlar. Gittikleri mekan, yedikleri yemek, giyilen kıyafet, paylaşılan fotoğraflar bile çiftler arasında kıskançlık haline dönüşebiliyor. İnsanların tüm bunları paylaşmasının altında yatan sebep ise beğenilme ve onaylanma arzusudur." diye konuştu.

Sosyal ağlarda harcanan zamanın artması ve bu mecraların yanlış kullanılmasının evli çiftler arasında iletişimin azalmasına, güvensizliğe, tartışmalara ve hatta boşanmalara bile neden olabildiğini vurgulayan Yavuz, "Kıskançlık, aşırı sahiplenme ve aşırı aidiyet duygusudur. Aşktan da yoğundur, yıkıcıdır. Sağlıklı kıskançlık ise olması gereken, sıcak bir duygudur. Çiftler her ne kadar kadın erkek ilişkisinde en önemli şeyin güven duygusu olduğunu söyleseler de kontrol ruhu bu düşüncenin önüne geçiyor. Erkekler genellikle eşlerinin ya da sevgililerinin şifrelerini bilmek istiyorlar. Kadınların birçoğu ise partnerlerinin karşı cinsle olan arkadaşlıklarına çok sıcak bakmadıklarını belirtiyorlar. Dijital medya hayatımıza girdikten sonra birçok çiftin gözünde karşı cins sizi elde etmeye çalışan potansiyel suçlu konumunda yer alıyor." açıklamasında bulundu.

SOSYAL MEDYA KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sosyal medya kullanırken sanal iletişimin, gerçek iletişimin önüne geçmemesi gerektiğini anlatan Yavuz, "Günlük hayatımızı kuşatma altına alan sosyal medya yüz yüze iletişime gölge düşürüyor. Birbirlerine zaman ayırmak yerine sosyal medyanın eğlenceli dünyasına kapılan çiftler birbirlerinden uzaklaşıyor ve aradaki iletişim yok oluyor. Kıskançlık ve güvensizlik gibi sorunları çözmenin en iyi yolu çiftlerin birbirleriyle iletişime geçmesi ve kaliteli zaman geçirmesidir. Tabii ki iletişimin sadece konuşmak değil dinlemek olduğu gerçeğini gözden kaçırmamak gerekir." ifadelerini kullandı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim