• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Sosyal Bilimler Lisesi 1 Ders Saatini Kitap Okumaya Ayırdı

Sosyal Bilimler Lisesi 1 Ders Saatini Kitap Okumaya Ayırdı
Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi 1 ders saatini kitap okuma etkinliği olarak düzenledi.

Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi 1 ders saatini kitap okuma etkinliği olarak düzenledi. Düzenleme ile 1 ders saatinde, öğretmenler, idareciler, hizmetliler ve öğrenciler kitap okuyorlar. Bu etkinliğin Erzincan'da da yayılması gerektiğini ve kitap okuma kültürünün topluma yayılması gerektiğini belirten Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamza Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Sosyal Bilimler Lisesinin temel amacı Edebiyat ve Sosyal bilimler alanında nitelikli insan yetiştirmektir. Nitelikli insan ancak okumakla mümkündür. Eğitim süreci içerisinde okumak en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Sahip olduğumuz bilgilerin %60'ını bu yolu kullanarak elde ederiz. Bu nedenledir ki gelişmiş ülke toplumları, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi gereken bir alışkanlıktır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır. Bu konuda gelişmiş ülkelerin çizdiği tablo oldukça etkilidir. Sahip olunan her boş anda yanlarında bulunan kitabı okuyan Batılılar, kitap okuma alışkanlığının en güzel örneklerini sergilemektedirler. Yüce Allah'ın Kuran'da dikkat çektiği önemli bir konudur. Peygamberimiz (SAV)'e ilk vahiy edilen ayette, "Yaratan Rabbin adıyla oku." (Alak Suresi, 1) şeklinde buyrulması okumanın önemli bir özellik olduğunun göstergesidir.

DÜNYAYI YÖNETEN KALEM, KÂĞIT VE MÜREKKEPTİR

Toplam nüfusu sadece 7 milyon olan Azerbaycan'da kitaplar ortalama 100.000 tirajla basılırken, Türkiye'de bu rakam 2000 - 3000 civarında basılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık kitap alımı, ortalama 100 doları, Türkiye'de ise bu rakam 10 dolarının altındadır. Türkiye'de her 100 kişiden sadece 4,5 kişi kitap okuyor. Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılıyor. Türkiye'de sadece 23 milyon. Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu'nda, kitap okuma oranında Türkiye, Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sırada. Japonya'da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa'da 7. Türkiye'de ise yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor. Türkiye'de yüksek öğrenim görenlerin oranı 1965'e göre 14 kat arttı. Ama Yüksek Öğrenim mezunlarının kitap okuma oranı 1965'in de altında kaldı. Biz SBL Ailesi olarak diyoruz ki; Dünyayı yöneten kalem, kâğıt ve mürekkeptir. Bu yüzden okuyarak kitabı hayatımızın merkezi yapmak istiyoruz. Bir damla mürekkeple dünyayı yönetmek istiyoruz. Bunun için okulumuzda idareci, öğretmen, öğrenci ve diğer bütün personelimizin katılımıyla günde bir ders saati okuma etkinliği gerçekleştiriyoruz" dedi.

OKUMAK BİLGİ VE KÜLTÜR DÜZEYİNİ ARTTIRIR

Uygulamanın kendileri için çok faydalı olduğunu belirten öğrencilerden 12. sınıf öğrencisi olan Berat Emin Atıcı ise; "Okulumuzda böyle bir etkinliğin yapılıyor olması bizi bir hayli mutlu eden bir durumdur. İnşallah hayalimiz, hedefimiz ve ideallerimiz Erzincan'da da, ülkemiz genelinde de bu iş bir gelenek halini alır ve bu şekilde devam eder. Okumaya alışmış, okumayı seven bir tolum olarak ileriki zamanlarda inşallah yaşam süreriz. Biz biliyoruz ki Fatihler okudukları kitaplar sayesinde, Mehmet Akifler okudukları kitaplar sayesinde, Necip Fazıllar ve ismini sayamadığım birçok büyük üstatlar, padişahlar, hükümdarlar Dünya'nın gidişatını değiştiren o büyük insanlar hep okudukları kitaplar sayesinde bir yerlere gelebildiler. İnşallah hep bu hedeflerin, hep bu ideallerin bizim okulumuzda başlamış olan bu gelenekle ülkemize yayılmasını temenni ediyorum, Allah'tan niyaz ediyorum. Ayriyeten okulumuzda yapılan bir çok etkinlik var. Bu etkinliklerden bazıları etüt odasının bizim son sınıf öğrencilerine açılmış olması ve bu etüt odasında kendi imkanlarımızın el verdiğince daha farklı, daha güzel ve daha fazla ders çalışabilme imkânını buluyoruz. Okumamızı yaptıktan sonra da geriye kalan zamanımızı ders çalışabileceğimiz alanlar olduğu için YGS'de güzel sonuçlar aldık ve inşallah YGS'den de güzel sonuçlar alacağız. İnşallah bizim altımızdan gelen yeni nesillerde bu etkinliklerle doğru bir şekilde ayak uydurup güçlü yarınların oluşacağı bir gençlik olur. Öğretmenlerimizin hep bu hedeflerin içerisinde olduğunu gördükçe bizler ayrıca mutlu oluyoruz. İnşallah yarınlarda daha farklı, daha güzel bir millet okudukça, farklı fikriyatları öğrendikçe hayatına daha farklı yön verecek bir millet olabilmesi için dua ediyoruz ve bu kapsamda da öğrenciler ve öğretmenler olarak çalışıyoruz. Bu etkinlikten dolayı da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sosyal Bilimler Lisesi 1 Ders Saatini Kitap Okumaya Ayırdı

Sosyal Bilimler Lisesi 1 Ders Saatini Kitap Okumaya Ayırdı

Sosyal Bilimler Lisesi 1 Ders Saatini Kitap Okumaya Ayırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim