• BIST 9576.62
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Sosyal Belediyecilikte Osmangazi Farkı

Sosyal Belediyecilikte Osmangazi Farkı
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri"...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin Bursa çalışmalarını yürüten Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu ve ekibine, Osmangazi Belediyesi'nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ve yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi.

Soğanlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, bugüne kadar ilçede yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Başkan Dündar, sosyal belediyecilik ve sosyal devlet olmanın bir gereği olarak gerçekleştirdikleri çalışmalarla, ilçede tek bir ihtiyaç sahibi vatandaş kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kimsesizlerin kimi olma adına gerçekleştirdikleri çalışmalara, göreve geldikleri 2009 yılında "Başkan Mahallenizde" adlı proje ile başladıklarını ifade eden Dündar, "440 kilometre yol kat ettiğimiz bu projemizle, 6 ay boyunca mahallelerimizi düzenli olarak dolaşıp vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Ardından "Hizmet Evinizde" adını verdiğimiz 10 kişilik bir ekip kurarak, mahalle, sokak ve ev ziyaretleri gerçekleştirdik. 52 bin haneye girip, insanlarımızın nabzını tutuk. Maddi desteğin yanı sıra, öyle insanlarla karşılaştık ki, yalnızlıktan sohbet edecek bir insanı bulunmayan vatandaşlarımız; "Allah razı olsun, sohbet edecek birileri gelip kapımızı çaldı" diyerek bizlere teşekkür etti" dedi.

Bu dönem, "Belediyem Benimle" ismini verdikleri 20 kişiden oluşan ekiple hizmetleri vatandaşın ayağına götürmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Yaptığımız anket ve sosyolojik çalışmalarla, bir önceki çalışmalarımıza göre daha üst düzey bir çalışma içerisine girdik. Bu çerçevede ekip, Yoksulluk Masası, Yaşlı ve Engelli Masası, OKİM iş ve istihdam merkezi olarak 3 farklı birime ayrıldı. Ekibimiz bugüne kadar 4 bin 800 haneye ziyaret gerçekleştirdi. 5 bin 835 kişiye erzak paketi yardımı, 4 bin 650 kişiye kıyafet yardımı, 2 bin 591 haneye eğitim desteği, 650 haneye yakacak yardımında bulunduk. OKİM aracılığı ile 600'ün üzerinde vatandaşımıza işe bulduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ücretsiz olarak faydalanabildikleri bir ikinci el eşya mağazamız var. Ayrıca, medikal ürün yardımı, hasta yatağı, ev eşyası, akülü araç ve tedavi masraflarının karşılanması gibi birçok konuda vatandaşlarımıza hizmet götürdük, götürmeye de devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri, bu gün birçok yerel yönetim tarafından da örnek alınıp başarıyla uygulanan projeler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin Bursa çalışmalarını yürüten Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, sosyal devlet adına yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Sevim Karaloğlu, "Osmangazi Belediyesi, Gönül Elçileri olarak bu güne kadar bizlerin yürüttüğü çalışmalara da her türlü desteği verdi. Bu gün şunu gördüm, başkanımız anlattıklarında yapacağız, düşünüyoruz, planlıyoruz gibi ifadeler yerine, yaptık, yapıyoruz şeklinde net ifadeler kullandı. Sosyal Belediyecilik, Sosyal Devlet olma adına son derece yerinde çalışmalar. Kendisini ve ekibini kutluyorum" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sunum sonrası eşi Sevginaz Dündar ile birlikte Sevim Karaloğlu'na, Soğanlı Kültür Merkezi'nde devam eden OSMEK kurslarını ve ikinci el eşya mağazasını gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sosyal Belediyecilikte Osmangazi Farkı

Sosyal Belediyecilikte Osmangazi Farkı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim