• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Soruşturma dosyası HSYK'da

Soruşturma dosyası HSYK'da
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Dink cinayetinde sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli yetkililer hakkında yürütülen soruşturma dosyasını HSYK'ya gönderdi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli yetkililer ve personel hakkında yürütülen soruşturma dosyasını Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) gönderdi.

Dink ailesi avukatlarının, Dink cinayetine ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının ardından olayda sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle söz konusu dönemde Trabzon'da görevli İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle personeli hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Başsavcılık, suç isnat edilen emniyet ve jandarma yetkililerinin üst düzey kamu görevlisi olmaları nedeniyle farklı soruşturma usullerine tabi oldukları için diğer personele isnat edilen suçun da söz konusu yetkililerin suçuyla bağlantılı olması sebebiyle soruşturmanın nasıl yürütüleceği konusunda karar verilmesi amacıyla dosyayı HSYK'ya gönderdi.

Söz konusu soruşturma HSYK'nın kararı doğrultusunda yürütülecek.

Dink ailesi avukatlarından Bahri Bayram Belen de gazetecilere, Dink cinayetine ilişkin daha önce hakkında dava açılan dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkındaki soruşturmanın, üst düzey kamu görevlisi olması dolayısıyla Trabzon Valiliği'nin izniyle yapıldığını anımsattı.

Halen jandarma ve emniyet görevlileri hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın da valilik izniyle yapılabileceğini ancak Başsavcılığın HSYK'nın kararı doğrultusunda hareket etmeyi tercih ettiğini belirten Belen, soruşturmanın seyrinin HSYK'nın kararı doğrultusunda şekilleneceğini ifade etti.

Belen, Dink cinayetinde dönemin emniyet ve jandarma görevlilerinin görevlerini yapmadıklarını savunarak, olayda sorumlulukları olduğunu öne sürdü.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim