• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sorunlu burun mutsuz ediyor

Sorunlu burun mutsuz ediyor
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Bahadır Baykal, sorunlu burunun mutsuz ettiğini söyledi.

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Bahadır Baykal, sorunlu burunun mutsuz ettiğini söyledi.

Mobbing'in (zorbalık) maalesef oldukça yaygın bir sorun olduğunu belirten Op. Dr. Baykal, "Pek çok çocuk ve ergen "kusurlu" burunlarıyla ile ilgili akranları tarafından zalim sataşmalara hedef olurlar" dedi.

Burun estetiği cerrahisinin, burun gelişimini tamamlamadığı için 18 yaşın altında uygulanmaması gerektiğini ifade eden Op.Dr.Bahadır Baykal, "Özellikle ergenlik döneminde bu tür sataşmalara maruz kalmış kişiler, genç yetişkin oldukları dönemde, burun estetiği olmak isteyebiliyorlar. İnsanların burunlarından mutsuz olmalarının hem fonksiyonel hem de estetik nedenleri olabilir" diye konuştu.

Burun ameliyatı için başvuruların temel sebeplerinden bazılarına değinen Op.Dr. Bahadır Baykal, "Burun, yüzün tüm görünümünü etkileyen en karakteristik yapıdır. Burun estetiği ile hedeflenen; burnun, yüzün diğer özelliklerine uyumlu ve orantılı bir hale getirilmesi ve dolayısıyla yüzde ahengin oluşmasını sağlamaktır.

Burun Estetiği ve Burnun Fonksiyonları; pek çok kişi burun fonksiyonlarının sağlıklı çalışmaması ve nefes alma konusunda yaşadıkları zorluk nedeniyle burun ameliyatı olmak ister. Deviasyon problemleri, konka hipertrofisi, polip ve uyku apnesi gibi konular rinoplasti ile aynı anda ele alınabilinir. Fonksiyonel rinoplasti hastalarının pek çoğunda amaç nefes almaya neden olan burun şekil bozukluğunu doğal ve güzel bir görünümle düzeltmek olmalıdır" dedi.

Amerikan Fasyal Plastik Cerrahi Derneği'nin (AAFPS) son yıllardaki istatistik raporu verileri, burun estetiğinin, ABD'de yaşayan 30 yaş altındaki kişilerde en sık yapılan estetik müdahale olduğu yönünde olduğunu anlatan Op.Dr. Bahadır Baykal, "Bir çok kişi ilk gençlik döneminde, burunlarındaki görsel problemlerinden ötürü oldukça mutsuz oluyor ve kendi finansal güçlerini oluşturur oluşturmaz, genç yetişkinler olarak bu problemlerini çözme arayışına giriyorlar. Burun estetiği cerrahisi, her ne kadar kadınlarda daha sık yapılan bir girişim gibi görünse de erkeklerde de oldukça sık yapılmakta. Tabi pek çok kişi de de sağlıklı nefes almak için de rinoplastiden faydalanıyoruz. Bazen doğumsal anormallikler, gelişim bozuklukları ya da kaza sonucu oluşan yaralanmalar gibi durumlarda oluşan deformitelerin iyileştirilmesinde de burun estetiğinden faydalanmaktayız" dedi.

Başarılı bir ameliyat ile daha güzel bir burna kavuşulabileceğini ancak bu ameliyata hayatınıza dair tüm memnuniyetsizliğinizin tek çözümü mantığıyla yaklaşmanın da hata olacağını söyleyen Op.Dr. Bahadır Baykal, "Gerçekçi beklenti ve hedefler mutlu olmanız için şart. Ama benim gözlemim de şudur ki başarılı bir operasyon sonucu mutlu olan kişilerin kendine olan güvenleri artıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim