• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Sorgun Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Sorgun Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci
Yozgat'ın Sorgun Belediye Başkanlığı ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yozgat'ın Sorgun Belediye Başkanlığı ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sorgun Belediye Düğün Salonunda düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Yazı İşleri Müdürü Oral Künbetli, Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Erciyas ve belediye çalışanları katıldı. Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, sözleşmenin sorunsuz bir şekilde imzalanmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'e teşekkür etti.

Hizmet-İş Sendikası ile Sorgun Belediye Başkanlığı arasında 9. Dönem, Sorgun Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Şimşek ile 6. dönem toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını ifade eden Zararsız, "Toplu iş sözleşmesi yürürlük süresi iki yıl süreli olarak anlaşma sağlanmıştır. Toplu iş sözleşmesi ücret zammı, devlet memurları ücretlerine gelen zam oranı ile enflasyon farkı çalışan üyelerimizin günlük ücretlerine yansıtılacak. Sorgun Belediye Başkanlığı'nda en düşük 2 bin 900 TL maaş alan üyemizin eline geçecek maaş tutarı 3 bin TL, en yüksek maaş tutarı 3 bin 300 TL olmuştur. Üyelerimizin maaşlarına sosyal haklar hariç 300 TL artış yapılmıştır. İkramiye gün sayısı 88 günden 90 güne çıkarılmıştır. Bayram harçlığı, öğrenim yardımı, ölüm yardımı, tabi afet yardımı gibi sosyal haklara yüzde 6 zam yapılmıştır

Sorgun Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Şimşek göreve geldiği günden bugüne kadar işçilerimizin alın teri kurumadan maaşlarını gününde ödemiş, toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizde en iyi artışı vermek için gerekeni yapmıştır. Sayın başkanımıza, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçen daire müdürlerimize, yönetim kurulu üyelerimize ve iş yeri sendika temsilcilerimize sonsuz teşekkür eder, imzalanan toplu iş sözleşmesinin tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz" dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'e belediye olarak bugün hiçbir personele borçlarının bulunmadığını belirterek, "Gönlümüz daha fazla zammı arzu ediyordu, inşallah ileride daha fazlasını yapacağız. Devletimiz var olsun seçimlerden önce verdiği asgari ücretin bin 300 TL olacağı sözünü yerine getirdi. 1 Ocak itibariyle zamlı maaşlar verildi. Bizde şirket elemanlarına bin 600 TL'yi geçiyor maaşlar, inşallah giderek de artar. Maaş, 2004 yılında 320 TL iken bugün hamdolsun bin 600 TL gibi bir rakam oldu. Mutlaka geçiminizi sağlamakta zorlanıyorsunuz ama insanlara çeşitli hizmetler vermek, dengeyi korumak zorundayız. Allah sizlerden razı olsun, gece gündüz, yağmur çamur kar demeden çalışıyorsunuz. Belediyemiz birçok belediyeler arasında çalışmalarıyla göz kamaştırıyor. 4 yılda sıcak asfalt 100 kilometreyi buldu. Bunu başka bir belediye yapamaz. Suyu 24 saat akıtmak babayiğit işiydi, Allah razı olsun biz sizlerle birlikte bunu başardık. Parklar, kaldırımlar da buna keza. Bundan sonra da hizmetlerimizi arttırarak devam edeceğiz. Bizim için hiçbiriniz belediyenin kadrolu elemanlarından farklı değilsiniz. Belediyenin emanetisiniz, inşallah emekli oluncaya kadar burada çalışacaksınız. Sözleşmemiz hayırlı olsun" dedi.

Sorgun Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Sorgun Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Sorgun Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim