• BIST 9530.47
  • Altın 2479.433
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.8263
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Sony PlayStation 4 incelemesi

Sony PlayStation 4'ü enine boyuna inceledik ve TV'nin altındaki o değerli yere kurulmayı hak ediyor mu öğrendik...
PlayStation 4 daha şimdiden yeni nesil konsol savaşını kazandı diyebilir miyiz? Bu, büyük konuşmak olurdu. Ancak Microsoft’un şu ana kadar birkaç yanlış yaklaşım benimsediği de ortada. Xbox One PlayStation 4'ten daha pahalı, daha katı bir dijital haklar yönetimi var ve oyun odaklı değil. Tüm bunlar, daha geleneksel, cep dostu ve ‘açık’ olan PlayStation 4'ü daha bir çekici kılıyor; özellikle sıkı oyuncular için…
 
Xbox One ile PlayStation 4 arasındaki mücadele konsollar daha ortada yokken başladı; daha yıllar boyunca da sürecek. Ancak şu an, en sert çarpışmaların yaşanacağı dönemdeyiz, yani satış öncesi. Bu ana kadar aşağı yukarı tam ortada diyebildiğimiz rekabet ibresi, PR yetenekleri daha iyi olan Sony’den yana kaymaya başladı. Öyle ki, özellikle Battlefield 4 ve Call of Duty: Ghosts gibi popüler çapraz platform oyunların PlayStation 4'te Xbox One’dan daha iyi göründüğü gün yüzüne çıktı.
 
Lafı döndürüp dolaştırmaya gerek yok: PlayStation 4 gerçekten çok iyi. Peki, önümüzdeki yıllarda TV’nin altındaki o değerli bölüme kurulmayı hak edecek kadar mı?
 
Tasarım ve Yapı
 
Fotoğraflardakinden daha küçük ve hafif, PlayStation 4'ü nereye koyacağını bulmak konusunda sorun yaşamayacaksın. Aslına bakılırsa, boyutları bakımından PS3 Super Slim’e çok benziyor, 30 cm derinliği ise PS3 Slim kadar. Son derece az yer kaplayan bir cihaz, daha da etkileyici olan ise güç kaynağı da bu küçük cihazın içerisinde. Xbox One ise büyük ve harici bir güç kaynağı ünitesine sahip.
 
İlk bakışta gözüne çarpmasa da, kazınmış PS4 logosu ve -aslında çıkarılabilir sabit disk kapağı olan- parlak bölümü eşsiz tasarımına daha bir hava ve kalite katıyor.
 
Çok merak ettiğimiz ve önemli olan bir diğer konu ise konsolun çalışırken nasıl bir ses çıkaracağıydı. Rahatlayabilirsin, PlayStation 4 çok sessiz; hem de Ezio ile Altar’i kıskandıracak cinsten… Boşta çalışırken konsolun çıkardığı sesleri 14 cm yakınından kaydettik; yalnızca 42 dB ses yapıyor. Bu da odadaki genel gürültüden yalnızca 2 dB daha fazla demek. Oyun CD’si taktığında ise ses 51 dB’e çıkıyor. CD ilk bir çılgın attıktan sonra sakinleşiyor ve ses şiddeti 43-44 dB’e düşüyor. Karşılaştırmak gerekirse, PS3'ün en yeni sürümlerinden ve Xbox 360'dan çok daha sessiz; odada hiç ses olmadığı anlar hariç çalıştığını fark etmiyorsun bile. Etkileyici.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim