• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Sony, kamerasıyla dikkat çeken Xperia X serisini tanıttı

Sony, kamerasıyla dikkat çeken Xperia X serisini tanıttı
İspanya'nın Barselona şehrinde bugün başlayan Mobil Dünya Kongresi'nde Sony, Xperia ailesinden X serisini tanıttı.

İspanya'nın Barselona şehrinde bugün başlayan Mobil Dünya Kongresi'nde Sony, Xperia ailesinden X serisini tanıttı. Japon şirketin Xperia X Performance, Xperia X ve Xperia XA modelleri, sade tasarım ve hareketli nesneleri takip edip odaklayabilen otofokus özellikli kameralarıyla dikkat çekiyor.

İspanya'nın Barselona şehrinde dün Güney Koreli Samsung'un amiral gemileri S7 ve S7 Edge, LG'nin ise G5 modelini tanıtmasının ardından Mobil Dünya Kongresi'nde bugün Sony, Xperia X ailesini duyurdu. Şirketin Xperia X Performance, Xperia X ve Xperia XA modelleri, kameralarındaki otofokus özelliği ve daha da güçlendirilmiş pili ile kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Qnova Adaptive Charging teknolojisinin bulunduğu telefonların iki günü tamamlayabileceği belirtiliyor. Cihazların QuickCarge 2.0 özelliği sayesinde ise halihazırdaki Xperia cihazlarına göre yüzde 40 daha hızlı şarj olacağı ifade ediliyor. Sony'nin, hafifçe yuvarlatılmış köşeleri ve pastel renk seçenekleri ile gün yüzüne çıkan akıllı telefonları, 5 inç ekranla geliyor. Şirketin duyurduğu yeni modeller, Android 6.0 Marshmallow sürümüne sahip.

Serideki bütün telefonlar microSD kart desteği de sunuyor. Xperia X Performance ve Xperia X'in ekranı 1920x1080 piksel Full HD çözünürlükle geliyor. Ayrıca yine söz konusu iki modelin 4K görüntü kaydı yapabilen 23 Megapiksel arka, 13 Megapiksel otofokus özellikli ön kamerası bulunuyor. Kameralarını Predictive Hybrid Autofocus teknolojisi ile donatan şirketin telefonları, hareketli nesneleri takip ederek otomatik odaklama yapıyor.

Yeni duyurulan serinin en üst düzey modeli Xperia X Performance, Qualcomm'un Snapdragon 820 yonga setinden gücünü alıyor. 3 GB RAM'i bulunan 32 GB dahili hafızaya sahip cihaz, diğer modellerden IP68 su geçirmez sertifikasıyla ayrılıyor.

Full HD çözünürlüğe sahip ekranlı Xperia X modeli ise Qualcomm Snapdragon 650 işlemciden gücünü alıyor. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip model, 2.620 mAh pille beraber geliyor.

1280×720 piksel HD çözünürlüklü ekranı bulunan en düşük model Xperia XA'da ise 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. MediaTek MT6755 işlemcisinden gücünü alan cihaz, arkada 13 megapiksel Exmor RS kamera sensörü, önde ise 8 megapiksel çözünürlüğünde kamerasıyla kullanıcının beğenisine sunuluyor. Fiyatının diğer modellere göre uygun olacağı belirtilen cihazda, 2300 mAh gücünde pil yer alıyor.

Sony, kamerasıyla dikkat çeken Xperia X serisini tanıttı

Sony, kamerasıyla dikkat çeken Xperia X serisini tanıttı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim