• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

"Son yıllarda aile sorunları ile hastaneye gelenlerin sayısı bir hayli fazla"

"Son yıllarda aile sorunları ile hastaneye gelenlerin sayısı bir hayli fazla"
Psikolog Dr. İbrahim Yılmaz, "Son yıllarda aile sorunları ile gelenlerin sayısı bir hayli fazla. Erkekle kadının geçimsizliği, kayınvalide ile gelinin...

Psikolog Dr. İbrahim Yılmaz, "Son yıllarda aile sorunları ile gelenlerin sayısı bir hayli fazla. Erkekle kadının geçimsizliği, kayınvalide ile gelinin atışması yaşayan insan sayısı arttı." dedi.

Kırıkkale Özel Yaşam Tıp Merkezi Psikolog Doktoru İbrahim Yılmaz, toplumun ruh sağlığı ve içinde bulunduğu durum konusunda çok çarpıcı tespitlerde bulundu. Toplumun siyaseten de bir sıkıntı yaşadığına işaret eden Yılmaz, karı ile kocanın, kardeşlerin, baba ile oğulların siyaseten ayrı fikirler ile birbirlerinden uzaklaşmaya başladıklarını kaydetti.

"Toplum öyle bir hale geldi ki" diyerek sözlerine başlayan Yılmaz, "Maneviyat artık materyale döndü. Geri dönüşü yok bunun. Macun tüpten çıktı, geri sokamazsınız. Toplum işte bu durumda. Eskiden böyle şeyler olmazdı. Son yıllarda aile sorunları ile gelenlerin sayısı bir hayli fazla. Erkekle kadının geçimsizliği, kayınvalide ile gelinin atışması yaşayan insanların sayısı arttı. Bu konularda haklı olan var da var. Haksız olan da var. " ifadelerini kullandı.

Aile içi sorunların genellikle boşanma vakalarına kadar gittiğine dikkat çeken Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Aslında toplumun genel hali sıkıntılı. Vatandaş rahat değil. Bireysel ve toplumsal beklentiler sıkıntılara yol açıyor. Ülkenin genel durumu bile bireyleri ve aileleri olumlu ya da olumsuz etkiliyor. Mesela insanların beklentileri fazlalaştı. Bireysellik biraz daha öne çıktı. Ekonomik özgürlük de olunca aile içinde bile kişi kendisini bireysel olarak daha fazla özgür hissetmek istiyor. Mevcutla yetinmek yetersiz kalıyor. Eskiden böyle değildi. Varsa var, yoksa yoktu. Şimdi illa olacak. Çünkü bir başkasında varsa birey kendisinde de aynısının olmasını istiyor. Bu da bireyselliği öne çıkarıyor, hele bir de ekonomik sıkıntı varsa ve alım gücünü olumsuz etkiliyorsa, sorun hepten büyüyor."

Eskiye nazaran günümüzde tahammül ve hoşgörünün artık kimilerine göre lüks, kimilerine göre ise nostaljik birer kavram haline geldiğine işaret eden Dr. Yılmaz, "Bütün bu saydıklarımız toplumsal olarak yapımızı aşağı yukarı gösteriyor. Bireysel olarak da sıkıntıları ortaya koyuyor. Mesela bunlardan herhangi birisi boşanmaya bile sebep olabilmekte. Oysa eskiden boşanma kelimesi bile ayıplanırdı. Şimdi kimse kimseyi çekemediği için boşanma vakalarında artış bundan kaynaklanıyor. Eskiden gelin eve beyaz gelinlikle girer, beyaz kefen ile çıkardı. Şimdi bunun ne anlama geldiğini kimse ciddiye almıyor bile. Şimdi kimse kimsenin kahrını çekmiyor. Kimsenin kimseye eyvallahı yok. Bu da sorunun temel kaynağı aslında." şeklinde konuştu.

Aile içinde bile herkesin artık bireysel takılmayı tercih ettiğinin altını çizen Yılmaz, "Çekirdek aile kavramı git gide yok oluyor. Maneviyat her anlamda materyale dönüşmüş durumda. Bunun geri dönüşü yok gibi." dedi.

Toplumun siyaseten de bir sıkıntı yaşadığına işaret eden Yılmaz, karı ile kocanın, kardeşlerin, baba ile oğulların siyaseten ayrı fikirler ile birbirlerinden uzaklaşmaya başladıkları örneklerini basında zaman zaman görmeye başladıklarını söyledi. Yılmaz, "Bu da ciddi bir sorun. Toplumsal ayrışmayı ve dayanışma, birlik ve ortak hareketten gelen güç duygusunu zedeliyor." diye sözlerini tamamladı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim