• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Son Noktayı Yerinde Gördü

Son Noktayı Yerinde Gördü
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Mühendislik Malzemeleri Dersi kapsamında tüm analizleri detaylı bir...

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Mühendislik Malzemeleri Dersi kapsamında tüm analizleri detaylı bir şekilde yapabilen ve sürekli yeni analiz metodları geliştiren cihazları, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde(DÜBİT) yakından görme fırsatı buldu.

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Yetiştirdiğimiz mühendislerin özellikle malzemeyi iyi bilmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin malzeme biliminde; özellikle metal, seramik, cam ve polimer (plastik) gibi malzemelerin fiziksel, kimyasal, mekanik ve teknolojik özelliklerini bilmeleri, ilerde çalışacakları alanı seçmeleri konusunda ciddi yol gösterecektir" dedi.

Malzeme biliminin temelinde mikroyapı-özellik-performans ilişkisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. İlyas Uygur, kullanım esnasında malzeme davranışını etkileyen faktörlerin önemini vurgulayarak, malzemeye yapılan testlerin, yetiştirdikleri mühendis adayları tarafından iyi bilinmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi. Bu doğrultuda uygulamalı eğitime önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Uygur, Mühendislik Fakültesi'nde Makine Mühendisliği bünyesinde bölgenin en kapsamlı Korozyon Laboratuvarını açtıklarını ve laboratuvar altyapısını hızla güçlendirdiklerini dile getirdi.

Teknik gezileri de ders kapsamında değerlendirip yapılmasını teşvik ettiklerini belirten Prof. Dr. İlyas Uygur, "Makine Mühendisliği öğrencilerine Malzeme Dersi kapsamında DÜBİT'tebulunan cihazları tanıma ve inceleme fırsatı verdik. Merkezde bulunan uzmanlar sırasıyla Taramalı Elektron Mikroskobu, Atomik Kuvvet Mikroskobu, Sputter Kaplama Cihazı, Optik Profilometre, Kaba Kesme Cihazı, Hassas Kesme Cihazı, Bakalite Alma Cihazı, Zımparalama ve Parlatma Cihazı, Otomatik Zımparalama ve Parlatma Cihazı, Dijital Makrosertlik Ölçüm Cihazı, Dijital Mikrosertlik Ölçüm Cihazı ve Ters Metal Mikroskobunu öğrencilere tanıttı ve onların sorularını cevapladı. Bu gezi, öğrencilere bundan sonra öğreneceklerini daha iyi kavrama noktasında ciddi fayda sağlayacaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Son Noktayı Yerinde Gördü

Son Noktayı Yerinde Gördü

Son Noktayı Yerinde Gördü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim