• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Son dönemdeki olayların Gaziantep turizmine etkisi tartışıldı

Son dönemdeki olayların Gaziantep turizmine etkisi tartışıldı
Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) turizm sektörünü temsil eden üç meslek komitesi, son dönemde yaşanan gelişmelerin Gaziantep turizmine etkilerini tartışmak...

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) turizm sektörünü temsil eden üç meslek komitesi, son dönemde yaşanan gelişmelerin Gaziantep turizmine etkilerini tartışmak üzere ortak toplantı gerçekleştirdi. GTO'da gerçekleştirilen toplantıda, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren rapor hazırlayan komiteler, söz konusu raporu yetkili makamlara sunmaya hazırlanıyor.

Toplantı, GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Acıoğlu, "Gaziantep turizm sektörünün yapı taşları olan oteller, seyahat acenteleri, yolcu taşımacılığı yapan firmalar ile restaurant ve lokanta sektör temsilcileri olarak bir araya gelerek içinde bulunulan durumun bir değerlendirmesini yapmış, yaşanılan sorunlara yönelik önlemler alınarak turizm sektörünün canlandırılması ve sektörün desteklenmesi için gerekli çözüm önerilerini bir araya getirmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Acıoğlu, aynı zamanda Gaziantep turizm sektörünü temsil eden firmalar olarak Gaziantep'in UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını, Gaziantep'in bunu fazlasıyla hak etiğini dile getirerek, sektöre yönelik desteklerin bu vesileyle daha da arttırılmasının önemini vurguladı. Acıoğlu, son dönemde gerek sınır ülkelerinde gerekse de bölgede yaşanan sıkıntıların etkilediği sektörlerin başında turizmin olduğunu ve iş hacminin önemli ölçüde daraldığı bu sektörün canlandırılması için olağanüstü koşulların da göz önüne alınarak sektör firmalarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Acıoğlu, turizm sektöründeki işletmelerin istihdama katkısını ve varlığını devam ettirmelerini madde madde ele aldıklarını kaydetti. 10 maddelik çözüm önerilerine de değinen Acıoğlu, istihdam desteği, SGK prim indirimi, KDV indirimi, sektöre özel ucuz kredi sağlanması, elektrik ve yakıt gibi enerjiler konusunda indirim ya da destek sağlanması, kamu kurumlarının geniş katılımlı toplantılarını Gaziantep'te organize etmeleri, özellikle yurtdışı uçuşlar olmak üzere Gaziantep bağlantılı uçuşların artırılması, kongre turizminin Gaziantep'e çekilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, tatil günlerinin belirlenmesinde bölgesel özelliklerine göre Gaziantep ve benzeri kültür turizmi merkezilerinin de dikkate alınarak belirlenmesi şeklinde maddeleri ele aldıklarının altını çizdi. Raporu ilgili kurum ve kuruluşlarla da paylaşacaklarını söyleyen Acıoğlu, UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Gaziantep'in bundan sonra turizm sektöründe çok daha etkili olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim