• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Son Dakika! İstanbul'da beklenen yağmur ve fırtına başladı!

Son Dakika! İstanbul'da beklenen yağmur ve fırtına başladı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısı üzerine İstanbul'da saat 11:30 sıralarında başlayan şiddetli yağmur, hafta sonu için gezintiye çıkan İstanbullulara zor anlar yaşattı. İstanbul'da başlayan yağmurun gün sonuna kadar yağışın devam etmesi bekleniyor.

İstanbul'da yağmur ve fırtına başladı! Yağmur ve fırtına gün sonuna kadar devam etmesi bekleniyor....

İstanbul'da yağmur başladı! İşte canlı canlı İstanbul'da hava durumu! Yağmur ne kadar sürer?

Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün 09:00 ile 18:00 arası görülecek kuvvetli yağışların, İstanbul’da özellikle Küçükçekmece ve batısında etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ve İstanbul'da yağmur şiddetli şekilde etkisini göstermeye başladı!

Avrupa yakasında Küçükçekmece, Başakşehir, Çatalca, Arnavutköy, Beylikdüzü, Silivri, Esenyurt, Avcılar, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa, Anadolu yakasında ise Pendik ve Tuzla’da yüzde 60 ihtimalle metrekareye 20 ila 50 kg kuvvetli yağış düşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini aldığını, muhtemel sorunlara karşı çalışmaların AKOM’dan yönetileceğini duyurdu. 

1823_1.jpg

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca,  Cumartesi için İstanbul ve çevresi için uyarıda bulunularak;''Yurdun kuzeybatı kesimlerinde aralıklarla görülmekte olan gök gürültülüsağanak yağışların; cumartesi Sabah saatlerinde Marmara’nın batısından başlayarak, yerel olmak üzere aralıklarla İstanbul, Tekirdağ, Edirne’nin güneyi, Yalova, Bursa, Kütahya, Bilecik, Eskişehir’in batısı ile Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey ilçelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir'' denildi.

İSTANBUL İÇİN YARIN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, cumartesi İstanbul şiddetli yağışların etkisi altına girecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, cumartesi 09:00 ile 18:00 arası görülecek kuvvetli yağışların, İstanbul’da özellikle Küçükçekmece ve batısında etkili olacağı tahmin ediliyor. Avrupa yakasında Küçükçekmece, Başakşehir, Çatalca, Arnavutköy, Beylikdüzü, Silivri, Esenyurt, Avcılar, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa, Anadolu yakasında ise Pendik ve Tuzla’da yüzde 60 ihtimalle metrekareye 20 ila 50 kg kuvvetli yağış düşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini aldığını, muhtemel sorunlara karşı çalışmaların AKOM’dan yönetileceğini duyurdu.

İstanbul'da "şiddetli yağış" uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre cumartesi İstanbul'un şiddetli yağışların etkisi altına gireceğini bildirdi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, cumartesi saat 09.00 ile 18.00 arası görülecek kuvvetli yağışların İstanbul'da özellikle Küçükçekmece ve batısında etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, Avrupa yakasında Küçükçekmece, Başakşehir, Çatalca, Arnavutköy, Beylikdüzü, Silivri, Esenyurt, Avcılar, Sultangazi, Gaziosmanpaşa; Anadolu yakasında ise Pendik ve Tuzla'da, "yüzde 60 ihtimalle metrekareye 20 ila 50 kilogram kuvvetli yağış düşeceğinin tahmin edildiği" kaydedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbir aldığına işaret edilen açıklamada, muhtemel sorunlara karşı çalışmaların AKOM'dan yönetileceği aktarıldı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklısağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Cumartesi) İstanbul başta olmak üzere, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Bilecik, Çanakkale'nin kuzeyi, Edirne'nin güneyi, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri ile Balıkesir'in kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Cumartesi) bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Uşak'ın kuzey ve doğu, Afyonkarahisar'ın kuzey ve batı kesimleri ile Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bugün (Cumartesi) bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneyinde kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) sesmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Cumartesi) ilk saatlerde Burdur'un batı kesimleri ile zamanla Batı Akdeniz, Adana ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Eskişehir, akşam saatlerine doğru Ankara ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir'in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile yarın(Pazar) gece saatlerinde bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bugün (Cumartesi)batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, bölgenin kıyıları ile doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ile Van'ın kuzey ve doğu, Ağrı'nın güney ve doğusunda kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülüsağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim