• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Son Başvuru 15 Ocak 2016

Son Başvuru 15 Ocak 2016
Ordu'nun Fatsa ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu'na...

Ordu'nun Fatsa ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu'na göre 10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için yükümlülüğünün 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren başlayacağını hatırlatarak, ilgili üyelerin sertifika için, Açık Öğretim Fakültesi bürolarına 15 Ocak 2016 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.

FATSO Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "15 Ocak 2016 tarihinde son başvuru tarihi olan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre 10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için İş Sağlığı Güvenliği hizmetleri yükümlülüğü ile ilgili açıklamada bulundu.

Kapsama giren üyelerin 15 Ocak 2016 tarihine kadar Açık Öğretim Fakültesi bürolarına 250 TL kayıt ücreti yatırarak e-sertifika programına kayıt yaptırmaları gerektiğini belirten Başkan Karataş, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme işbirliği protokolü kapsamında, İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilecektir" dedi.

18 YAŞINDAN BÜYÜK HERKES KAYIT YAPTIRABİLECEK

Anadolu Üniversitesince yürütülen sertifika programındaki amacın, söz konusu işveren veya işveren vekillerinin kendi işyerlerinde bu hizmetleri kendilerinin yürütmesi olduğunu kaydeden Başkan Karataş, "Sertifika programının temel hedef kitlesi, halihazırda ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerindeki işveren veya işveren vekilleridir. Ancak, gelecekte bu konumda olabilecek kişiler de programa katılarak sertifika alabilecek ve daha sonra belirtilen kapsamdaki işyerlerinde işveren veya işveren vekili olma durumlarında işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendilerini yürütebileceklerdir. Ayrıca, bu alana merak duyan 18 yaşından büyük herkes programa katılarak eğitim alabilir. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi'nce yürütülecek olan ilk e-sertifika eğitim programına ilişkin bilgi edinme ve başvurular 15 Ocak 2016 tarihine kadar "http://esertifika.anadolu.edu.tr" adresinden yapılabilecektir. Ayrıca üyelerimiz bu konuda daha geniş ve detaylı bilgiye odamızın web sayfası "fatsatso.tobb.org.tr" den ulaşabilirler" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim