• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Son 8'de Güney Amerika ateşi!

Son 8'de Güney Amerika ateşi!
Dünya Kupası çeyrek final mücadeleleri başlıyor.Çeyrek final ikinci maçında Brezilya-Kolombiya bu gece TSİ 23:00'da karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupası'nda çeyrek finalin ikinci maçında ev sahibi Brezilya ile Kolombiya, saat 23:00'te, Fortaleza kentindeki Castelao Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Maçı İspanyol Carlos Velasco Carballo yönetecek.

Dünya Kupası'nın ev sahibi Brezilya, grup aşamasında zorlanmamasına rağmen, ikinci turda Şili karşısında adeta ölüp ölüp dirildi. Davıd Luiz'le öne geçen takım, Alexis Sanchez'in golüne engel olamadı 1-1'lik skorla uzatma bölümüne gidildi. 120. dakikada Pinilla'nın şutu üst direkten dönmese, sevgi yerine öfke seline mazhar olacak Brezilyalı futbolcular, belki de çoktan ülkeden ayrılmış ve tatil planlarını uygulamaya koymuş olacaktı. Ama şans yüzlerine güldü. Penaltılarda sahneye çıkan Julio Cesar, takımını çeyrek finale taşıdı.

Final yolunda adeta mayınlı bir tarlada yürüyen ev sahibi, ucuz atlattığı Şili tehlikesinin ardından, bu kez turnuvanın en formda takımı olarak gösterilen Kolombiya ile yarı final mücadelesi verecek. Teknik direktör Luiz Felipe Scolari'yi en çok endişelendiren konu, takımın orta saha yükünü çeken Luiz Gustavo'nun kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek olması. Gustavo'nun yokluğunda Paulinho-Fernandinho ikilisinin görev alması beklenirken, sakatlığı süren Marcelo'nun da Kolombiya maçına yetişip yetişmeyeceği belirsizliğini koruyor. Real Madrid'li sol bekin sakatlığı geçmezse, Scolari formayı, son taktik idmanda ilk 11'de denediği Maxwell'e verecek.

Maç öncesi basın toplantısında Şili karşısında iniş-çıkışlı bir grafik çizdiklerini kabul eden teknik adam, Kolombiya maçında daha dengeli bir takım izleyeceklerini söyledi. Takımın yıldızı Neymar ise, "Her maç malesef parti havasında geçmiyor ama biz kazanmak için buradayız" sözleriyle rakiplerine gözdağı vermeyi ihmal etmedi.

Kolombiya'da ise gözler 5 golle krallık yarışının zirvesinde yer alan ve turnuvanın şu ana kadarki yıldızı olarak gösterilen James Rodriguez'in üstünde. Luiz Gustavo'nun yokluğunda Brezilya orta sahası ve savunması arasında daha rahat hareket etmesi beklenen Rodriguez, asist krallığında zirvede yer alan takım arkadaşı Juan Cuadrado ile birlikte Brezilya için en büyük iki tehditten biri olacak.

Sakat ya da cezalı oyuncusu bulunmayan Kolombiya'da, teknik direktör Jose Pekerman'ın Uruguay maçının 11'ini bozmaması bekleniyor.

İki takım arasındaki son 4 resmi maç beraberlikle sonuçlanırken, evlerindeki 61 maçlık yenilmezlik serileri, Brezilyalıların elini kuvvetlendiriyor. Zira, muhtemel bir beraberlikte dahi, Dünya Kupası'nda uzatmaya giden 6 maçının 5'inden galip ayrılan Brezilya, ev sahibi avantajıyla birlikte bir adım önde görünüyor. 22 yaşındaki Rodriguez ve arkadaşlarının amacı ise tarihlerinde ilk kez yükseldikleri çeyrek finalde, rakiplerinin üstündeki baskıdan faydalanıp adlarını yarı finale yazdırmak olacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim