• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Son 2 işçinin de cenazesi çıkarıldı

Son 2 işçinin de cenazesi çıkarıldı
Soma'daki maden ocağında kalan son iki işçinin cenazesi de çıkarıldı. Madenden şimdiye kadar toplam 301 kişinin cenazesi çıkarılmış oldu.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında dün gece 15 işçinin çıkarılmasının ardın kalan 2 işçinin cesedine ulaşmak için çalışma başlatılmıştı. Başka bir bölgede çıkan yangın nedeniyle 2 işçiye ulaşmakta güçlük çekilmişti.

Yapılan çalışmaların ardından bugün saat 15.00 sularında son iki işçi de çıkarıldı. Madende başka işçi olup olmadığı ile ilgili çalışmalar devam edecek.

************** 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma'daki maden kazasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Şu ana kadar 10 işçimiz vardı dışarı çıkarttığımız dolayısıyla 2 işçimizde yer altındaydı, onların yeri tespit edildi. Bu saat itibarıyla ve çıkarılma işlemlerine başlandı, yangın kontrol altına alındı" dedi.

Bakan Yıldız, "Bugün en az 10 işçimizi daha ailelerine teslim etmeyi planlıyoruz. Buradan çıkarılacak iki işçiyi de ailerine teslim etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

'485 MADENCİ SAĞ ÇIKARILDI'

Madende bulunan son iki işçinin de çıkarılmasıyla birlikte kurtarma çalışmalarının sonlandırılacağını dile getiren Bakan Yıldız, kaza sonrası 485 madencinin sağ kurtarıldığını ifade etti.

'YANGIN KONTROL ALTINDA'

Energi ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ocağındaki yangının da kontrol altına alındığını söyledi.

Bakan Yıldız, "Kimin ihmali varsa cezasını çekecektir" görüşünü de dile getirdi.

Bakan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki facianın siyaset üstü olduğunu söylemiştim. Toplumun her kesimininden gelip acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu dahil herkes burada acıyı paylaştı" dedi.

Bakan Yıldız, gece yarısı yaptığı açıklamada ise facianın meydana geldiği maden ocağında yapılan çalışmalar sonucunda iki bloğa da ulaşıldığını ve 14 işçinin yerinin tespit edildiğini söylemişti.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim