• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Somon Balığı DNA İle Cilt Gençleştirme

Somon Balığı DNA İle Cilt Gençleştirme
Dermatoloji Kliniği Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, ciltte eksilen proteinleri tamamlayabilen en iyi kaynağın somon balığı DNS'sı olduğunu söyledi.

Dermatoloji Kliniği Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, ciltte eksilen proteinleri tamamlayabilen en iyi kaynağın somon balığı DNS'sı olduğunu söyledi.

Somon DNA tedavisi hakkında bilgi veren Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği Uzm.Dr. Yüksel Oltulu, "Somon DNA tedavisinin yaşlanma ve yaşlanmaya bağlı ciltte oluşan değişiklikler üzerine yapılan çalışmalarda bu değişimlerin temel nedenlerinin ciltte azalan proteinler olduğu ortaya çıkmıştır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, ciltte eksilen proteinleri tamamlayabilen en iyi kaynağın somon balığı DNA'sı olduğu kanıtlanmıştır. Hem insan DNA'sına benzerliği hem de bu özelliğinden dolayı, cilt yenilenmesi, tazelenmesi ve anti-aging etkisi için somon balıklarından yararlanılmaktadır. Uygulama kriteri olarak yaşın önemli olmadığı yöntem, 20 yaşındaki bir gence de uygulanabilir. Yöntemin uygulanabilmesi için 3 boyutlu cilt altı analiz cihazı ile analiz yapılması gerekir. Analizde alınan verilerin incelenmesi ile kişinin bu yönteme ihtiyacı olup olmadığı ya da ne kadar süre ile nasıl uygulama yapılacağına karar verilir" dedi.

Somon DNA'sı olumsuz faktör etkilerini yok edip cildin canlılığını kazandırdığını belirten Otlulu, "Stres, sigara ve güneş ışığı gibi dış etkenlerin yaşlanmayı hızlandırmasıyla oluşan ciltteki kırışıklık, sarkma ve yıpranma somon DNA'sı ile yüz germe ameliyatlarına gerek kalmadan ortadan kalkıyor, cildi gençleştiriyor. Somon DNA'sı olumsuz faktör etkilerini yok edip cildin canlılığını kazanmasını sağlar. Canlanan ve tazelenen cilt kişilerde daha genç bir görünüme neden olur. En etkili anti-aging uygulamalarından olan bu yöntem, cilde farklı bir nemlilik kattığı için etkisi daha uzun süre devam eder. Bunların yanında hızlı kilo alıp verme sonucu oluşan vücut çatlaklarının çözümünde de somon DNA tedavisi kullanılabilir. Özellikle hamilelik boyunca ve sonrasında, değişik bölgelerdeki çökme sonucu oluşan çatlakların giderilmesinde etkili olan yöntem, bayanların çatlak tedavisinde de bir numaralı tercihleri arasında yer alır" diye konuştu.

İşlem sonrası kişilerin hemen günlük yaşamlarına devam edebileceğini ifade eden Oltulu, "Cerrahi müdahale olmadığı için anesteziye de gerek duyulmayan işlemde kişiler hemen günlük hayatlarına dönebilirler. Mezoterapi yöntemi ile cilde enjekte edilen somon balığı sütü, doğal bir serum olduğu için hiç bir alerjik reaksiyona neden olmaz. Uygulama sırasında kişiler sadece enjekte iğnesinin acısını hissedeler ki çoğu zaman bunun bile farkına varmazlar. Somon DNA tedavisi bu yönü ile en ağrısız cilt gençleştirme yöntemlerinden biridir. Uygulama sonrasında kişilerde sadece iğne delik bölgelerinde çok hafif kızarıklıklar olabilir. Bu kızarıklıklar kısa sürede yok olup sanki cilde hiç bir şey uygulanmamış gibi bir görüntü oluşur" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim