• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Sömestr’da Öğrenciler Camilere Koşacak

Sömestr’da Öğrenciler Camilere Koşacak
Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesiyle birlikte İlçe Müftülüğü, çocukları namaza teşvik...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesiyle birlikte İlçe Müftülüğü, çocukları namaza teşvik amacıyla harekete geçti.

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, 7-17 yaş arası öğrencileri namaza teşvik amacıyla düzenlenen projeyi açıkladı. Müftü Kazım Güzel, "İnegöl Müftülüğü olarak 15 tatilde "Haydi Çocuklar ve gençler, anne babamızla, dede ve ninelerimizle camide buluşalım" kampanyası başlattık. Çocuklarımızla, gençlerimizle anne baba, dede ve ninelerimizle camilerimize koşup namazda buluşalım ve dirilelim. Her katılımcıya camilerimizde sürpriz hediyeler vereceğiz. Bu yarışmaya katılan çocuklarımız genel olarak 7-17 yaş arasındaki yavrularımız olacak. Kız-erkek ayrımı yapmadan bütün evlatlarımız bu etkinliğe katılacak" dedi.

23 OCAK'TA BAŞLIYOR

Etkinliğin 23 Ocak Cumartesi günü sabah namazında başlayacağını duyuran Güzel, "6 Şubat Cumartesi yatsı namazında sona erecek. En az 3 vakit cami cemaatiyle kılınıp; cami imamının imzası alınacak. O imzalar toplanılarak en çok camiye devamlı olanlar tespit edilecek. Çizelgeler 7 Şubat Pazar günü cami imamlarında toplanacak. Her caminin 1, 2 ve 3'ncüsü belirlenecek. Katılımcılara sürpriz hediyeler sunulacak. 1, 2 ve 3. olan evlatlarımız için de büyük bir mekanda hediye programı yapılacak. Hediyeler sürpriz diyerek hediyelerin önünü açmayalım. Namaz kıldıkları için Cenab-ı Hak onları mükafatlandıracak. Bizde namaza teşvik sadedinde sürpriz hediyeler sunmuş olacağız. Biz bütün anne baba, dede nineleri teşvik etmeye devam edeceğiz. Yavrularımızı da camiye koşmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SÖMESTR UMRESİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelindeki öğrencileri kapsayan Sömestr umresi için kayıtlar sona erdi. Müftü Güzel, İnegöl'den 30 öğrencinin umreye gideceğini açıkladı. Müftü Kazım Güzel, "Sömestr umresi için Bursa ilimizden 1. Etapta 23 Ocak 2016'da Yenişehir havaalanından uçak kalkacak. Medine'ye uçak inecek. Medine'den Mekke'ye geçecekler. 3 Şubat'ta da Cidde'den geri dönüş yapacaklar. 7 grup halinde umreye gidiş olacak. 7. Grup İnegöllü öğrencilerden oluşuyor. İnegöl'den 30 öğrencimiz Umre'ye gidecek. Toplam bu grubun içerisinde 210 umrecimiz vardır. Yani 1. Etapta Umre'ye giden 210 umrecimiz arasında 30 kişilik grup İnegöllü öğrenciden oluşuyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim