• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sömestr tatilinde hava nasıl olacak?

Sömestr tatilinde hava nasıl olacak?
Sömestrde çocuklar kardan adam yapamayacak, kar topu oynayamayacak ama üşemeden tatil yapacak. 15 gün boyunca yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyredecek, bol yağmur yağacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre bugüne kadar mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bu geceden itibaren düşmeye başlayacak. Yurdun Batı kesimleri, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

YAĞMUR BAŞLIYOR

Bu  nedenle hafta sonunda özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun Kuzey Batısı ile Batı Karadeniz'de yağışlar görülecek. Yağışlar genellikle yağmur; Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. 
Bu gece meydana gelecek yağışlar Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illerinde yer yer kuvvetli  olacak.

SICAKLIK BİRKAÇ DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarında yağışla birlikte birkaç derece düşüş olması beklense de hafta sonu sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 4 derece üzerinde olmaya devam edecek.

Yağışlı hava sistemi Pazartesi yurdu terk edecek. Ancak Salı gününden itibaren yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine girilecek. Hafta sonuna kadar yurt genelinde aralıklarla yağış görülecek. Bu yağışlar da genellikle yağmur şeklinde olacak. 
Perşembe gününden itibaren iç bölgelerin yüksek kesimlerinde, Sivas, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Yozgat'ta karla karışık yağmur ve kar olacak.

Bolu ve Kastamonu gibi yerlerde karla karışık yağmur ve bu bölgelerin daha yüksek kesimlerinde kar yağacak. 
 
SOĞUK VE KARLI HAVA YOK
  
Uzmanlar, bu ay sonuna kadar etkili olması beklenen aşırı soğuk ve karlı bir hava kütlesi beklemediklerinin altını çiziyor. 

TATİLİN İKİNCİ YARISINDA HAVA NASIL OLACAK?

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uzmanları tatilin ikinci yarısı için de aylık tahminlere dayanarak bir öngörüde bulundular. Buna göre Şubat ayının ilk haftasında ülke genelinde yağışlar da sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. İstanbul, İzmir gibi Marmara ve Ege bölgesinde kar yağışı beklenmiyor.

İç kesimlerin dağlık bölgelerinde kar, diğer yerlerinde ise yağmur olacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim