• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Sömestr tatili Uludağ’daki otellere yaradı

Sömestr tatili Uludağ’daki otellere yaradı
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Bursa Uludağ'da sömestr tatili bereketi yaşanıyor.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Bursa Uludağ'da sömestr tatili bereketi yaşanıyor. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla kayakseverlerin akın ettiği Uludağ'da oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Uzun süre kar yağmaması nedeniyle sıkıntı yaşayan otelcilerin yüzünü son yağışlar ile birlikte sömestr tatili güldürdü.

Sömestr tatilini Uludağ'da geçirmek için zirveye akın eden öğrenci gruplarının yanı sıra, tatilciler ve günübirlikçilerle özellikle hafta sonu dolan zirvede karnaval tadında renkli görüntüler yaşanıyor. Aşırı bir yoğunluk yaşanan Uludağ'da jandarma tarafından güvenlik önlemleri had safhaya çıkarılırken, karayolları ekipleri de ulaşımın rahat sağlanması için gece gündüz çalışıyor.

SEVGİLİLER GÜNÜNE KADAR OTELLER YÜZDE YÜZ DOLU

Uzun süre kar sıkıntısı çeken otelciler ise son yağışlar ve sömestr tatili ile rahat nefes aldı. 14 Şubat sevgililer gününe kadar yüzde yüz doluluk yaşayan işletmeler sömestr tatilinde ise fiyatlara kişi başı 50-100 lira arısında zam yaptı. Normal zamanlarda iki kişilik bir oda fiyatı 750 lira, şimdi 950 TL lira oldu.

FİYATLARA SÖMESTR AYARI

Grand Yazıcı ön büro müdürü Güray Büyükçakır, yüzde yüz doluluk sağladıklarını belirterek, "Önümüzdeki dönem sömestr. Şuana kadar kar yağmaması nedeniyle Uludağ'da sezon kötü gidiyordu ama yakın zamanda başlayan ve devam eden karla beraber sezon iyi şuan. Sömestr dönemi dolu, ondan sonraki dönemlerde de Uludağ tüm yoğunluğunu almış durumda. Bizler şuanda yüzde yüz doluyuz, diğer tesislerde doluluk sağlamıştır." dedi.

Yerli ağırlıklı çalıştıklarını anlatan Büyükçakır, "Özellikle dışarıda olan olaylardan dolayı şu an için yerli turizme hitap ediyoruz. Ama Arap ve Avrupa'dan da gelen misafirlerle sezonumuz devam ediyor. Ayrıca öğrenci grupları da aralıklarla gelip gidiyor. Öğrenciler otelleri dolduruyor. İyi bir sezon geçiyor." şeklinde anlattı.

Fiyatlara sömestr tarifesi uygulandığını anlatan Güray Büyükçakır, "Fiyatlarda sömestri de değişim oluyor. Normal dönemlerde hafta sonu fiyatlarımız 750, sömestri de de 950'ye yükseliyor iki kişilik standart bir oda. Sömestri de böyle ama normal dönemlerde hafta sonu 750, hafta içi de 590 olarak satışımız devam ediyor." şeklinde bilgi verdi.

14 ŞUBATA KADAR DOLUYUZ

Ağaoğlu Otel Müdürü Murat Pınarcı da, sezonun çok iyi geçtiğini dile getirdi. Pınarcı, "Bu sene kar çok güzel yağıyor. Sömestrde başladı, şubatın 14'üne kadar doluyuz. Yüzde yüz doluluk sağladık. Uludağ'da genel durum çok iyi. Daha da hareketlendi şuanda. Yerli turist ağırlıklı ve biraz Arap turist var. Öğrenci grupları da dönem dönem var." şeklinde konuştu.

Otelin kayak okulu vasıtasıyla gün içinde kayak dersleri verildiğini, geceleri ise değişik etkinliklerle müşterilerini ağırladıklarını anlatan Pınarcı, "Fiyatlar normal dönemlere göre sömestr fiyatları biraz fazla ama çokta üstüne koymadık. Yaklaşık 40-50 civarında bir fark var. Kişi başı oteline ve verdiği hizmete göre yaklaşık ortalama 400-500 lira civarında değişiyor."

Sömestr tatili Uludağ’daki otellere yaradı

Sömestr tatili Uludağ’daki otellere yaradı

Sömestr tatili Uludağ’daki otellere yaradı

Sömestr tatili Uludağ’daki otellere yaradı

Sömestr tatili Uludağ’daki otellere yaradı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim