• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Sömestr tatili Palandöken'de yüzleri güldürdü

Sömestr tatili Palandöken'de yüzleri güldürdü
Türkiye'nin sayılı kış ve kayak merkezlerinden Palandöken dağındaki otel işletmecilerinin yüzünü sömestrde tatili nedeniyle yüzde 85'e ulaşan ön...

Türkiye'nin sayılı kış ve kayak merkezlerinden Palandöken dağındaki otel işletmecilerinin yüzünü sömestrde tatili nedeniyle yüzde 85'e ulaşan ön rezervasyonlar güldürdü.

Rusya ile yaşanan uçak krizi Türk turizm sektörünü vurmuştu. Rusların ağırlıklı olarak akın ettiği Erzurum Palandöken dağındaki oteller iki ülke arasında yaşanan gerginlik nedeniyle sönük bir dönem geçirdi. Yılbaşı tatili ile nefes alan otel işletmecileri sömestre tatiliyle yüzleri gülmeye başladı. Son bir ayda yoğun kar yağışı pistlerdeki sıkıştırılmış kar kalınlığının 90 santimetreye ulaşmasını sağladı. Okulların bugün sömestr tatiline girmesi kış ve kayak merkezlerindeki beklentileri artırdı. Sömestre öncesinde otellerde ön rezervasyon doluluk oranı yüzde 85'e ulaştı. Bu oranının hafta sonunda yüzde 90'a çıkması bekleniyor. Palandöken'deki kar kalitesi ve kalınlığının kayak için ideal seviyeye ulaşması dolayısı ile bazı yerli kayak severler perşembe ve cuma gününden Palandöken'e akın etti.

Yabancı turist sayısının önceki yıllara göre düşmesine karşılık yerli turistlerin ilgisinden memnun kalan otel işletmecileri sömestre tatili nedeniyle özel paket programlar hazırlardı.

Palandöken'deki Sway Otel Genel Müdürü Ömer Akca, ön rezervasyonla dağdaki bütün otellerin yatak doluluk oranlarının yüzde 80'lere ulaştığının bunun ise sevindirici olduğunu belirtti. Palandöken ve Konaklı'daki kayak tesislerinin hazır olduğunu ve yerli misafirleri beklediklerine işaret eden Akca, şöyle konuştu: "Sömestre öncesi Palandöken'de bütün hazırlıklar tamam. Kar durumu gayet iyi. Pistlerin yüzde yüzü açık. Palandöken ve Konaklı kayak tesislerimizin tamamı açık. Bütün misafirlerimize sabah saat 08.00'dan 20.00'a kadar kayak imkanı sağlıyoruz. Sömestrede doluluk oranını yüzde 85-90'larda geçireceğiz. Her şey güzel. Palandöken'in ulaşımını söylemeye gerek yok. Havalimanından 15 dakika, şehir merkezine 5 dakika mesafedeyiz. Yerli misafirlerimiz gelmeye başladı. Bütün kayak severleri Palandöken'e bekliyoruz. Sömestre tatili için bütün hazırlıklarımız tamam. Meşaleli kayaklarımız var. Sömestre ilgili değişik paketlerimiz var. Kar, pist problemi yok. Şu anda pistlere sıkıştırılmış 75-80 santimetre kalınlığında kar var."

Ankara'dan sömestre tatili için 6 yaşındaki kızı Alara ile Palandöken'e gelen Banu Aktaş ise pistlerden ve Erzurum'dan memnun kaldığını belirtti. Aktaş, Türkiye'nin çeşitli kayak merkezlerinde kaydığını ancak Erzurum'un farklı olduğunu dile getirerek, "Ankara'dan Palandöken'e kayak kaymak için geldim. Doğası, karı ile harika. Herkese, bütün kayaksevrelere tavsiye ediyorum. Türkiye'nin çeşitli pistlerinde kaydım ancak burası bambaşka." dedi.

Sömestr tatili Palandöken'de yüzleri güldürdü

Sömestr tatili Palandöken'de yüzleri güldürdü

Sömestr tatili Palandöken'de yüzleri güldürdü

Sömestr tatili Palandöken'de yüzleri güldürdü

Sömestr tatili Palandöken'de yüzleri güldürdü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim