• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Sömestr İçin En Uygun Tatil Seçenekleri

Sömestr İçin En Uygun Tatil Seçenekleri
Yakyaşık 16 milyon öğrencinin sömestr tatili haftaya Cuma başlıyor.

Yakyaşık 16 milyon öğrencinin sömestr tatili haftaya Cuma başlıyor. Sömestr tatili için plan yapmayanlar için önerilerde bulunan Enuygun.com analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, hem uygun hem de alternatif tatil seçeneklerini açıkladı.

Yaklaşık 16 milyon öğrenci için sömestr yani iki haftalık yarı yıl tatili önümüzdeki hafta başlıyor. Üniversite öğrencilerini, akademisyen ve öğretmenleri de eklediğimizde 20 milyonu aşkın kişi, kısa süreli bir tatile girecek. Türkiye'nin önde gelen online bilet satış sitesi Enuygun.com analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, hem uygun hem de alternatif tatil seçenekleri araştırdı. Hacıbayramoğlu, "Sömestr tatili için hala ne yapacağınıza karar veremediyseniz üzülmeyin" diyerek en uygun tatil seçeneklerini açıkladı.

VİZESİZ KAYAK ROTALARI

Sömestr için akla ilk kayak tatilinin geldiğini belirten Hacıbayramoğlu, "Pek çok kişi kayak tatili planları yapıyor ancak uygun fiyata, üstelik vizesiz de gidebileceğiniz, kayak tatili olanakları da var. Örneğin Saraybosna'da Jahorina, Makedonya'da Popova Sapka ve Ukrayna'da Bukovel'e vizesiz gidebilirsiniz. Üstelik Üsküp ve Saraybosna'ya gidiş dönüş yaklaşık 300-400 TL'ye uçak bileti var. Vize sorununuz yoksa, Bulgaristan'da Bansko ve Pamporovo da çok popüler kayak merkezleri" dedi.

KAPLICA KEYFİ

Kaymayı sevmeyenlerin de Afyon, Kütahya ya da Yalova gibi kaplıca merkezlerini tercih ettiğini belirten Hacıbayramoğlu, "Son yıllarda spa imkanları da çok geniş olan, çok konforlu kaplıca otelleri açıldı. Bu tip otellerde çocuklarınızla birlikte hem tatil yapabilir hem de şifalı sularından yararlanabilirsiniz. Şifalı suların bir başka adresi Pamukkale. Pamukkale'de travertenlerin bembeyaz büyülü dünyasını görüp, kaplıca suyu bulunan otellerde konaklayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

KAR ALTINDA KAPADOKYA

Kar yağdığında beyaz örtü altında peri bacaları manzarasının da görülmeye değer olduğunu belirten Hacıbayramoğlu "Kapadokya biraz soğuk olsa da kar yağışında manzarası çok güzel oluyor. Peri bacaları, Ihlara Vadisi, Göreme'de tarihi ve doğa harikası yerlerde güzel bir tatil yapabilirsiniz. Üstelik fiyatlar, bahar ve yaz ayları kadar yüksek değil. Cave yani mağara otellerinde konaklamak değişik bir deneyim olabilir. Kapadokya için İstanbul'dan Nevşehir'e gidiş dönüş her şey dahil 200 TL'ye uçak bileti var. Cave yani mağara otellerde konaklamanın gecelik bedeli ise 100 TL'den başlıyor" dedi.

ÇOCUKLARIN RÜYASI DISNEYLAND

Çocukların hiç şüphesiz en sevineceği yerlerin başında da Disneyland'ın geldiğini belirten Hacıbayramoğlu: "3-4 günlük bir Paris turu yapıp, en az iki gününüzü de Disneyland'a ayırabilirsiniz. Disneyland için bütçenize göre otel seçeneği çok, ister Disneyland'a yakın bölgede konaklayın, isterseniz de Paris merkezde. Metro ve tren seçeneklerinin fazlalığı Paris'te işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak uçak bileti için gidiş dönüş için en az 400 TL'yi gözden çıkarmanız lazım."

KIŞ GÜNEŞİ KIBRIS

Kışın hala yaz güneşi görmek isteyenlerin de Kıbrıs'a gidebileceğini belirten Hacıbayramoğlu, "Ekonomik ve konforlu bir tatil yapmayı da arzuluyorsanız Kıbrıs da iyi bir seçenek olabilir. Büyük ve konforlu otellerinde havuza girebilir, güzel Kıbrıs yemeklerinden yiyebilirsiniz. Girne ve çevresinde de gezilecek tarihi yerler de çok. Girne Kalesi, Bellapalis Manastırı, Hz. Ömer Türbesi mutlaka görmeniz gereken yerlerden" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim