• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Somalili Yetimlerin Yaşam Ve Eğitim Merkezi TİKA Tarafından Yenilendi

Somalili Yetimlerin Yaşam Ve Eğitim Merkezi TİKA Tarafından Yenilendi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Sokak Çocukları Eğitim Merkezi'nin tadilatı ve rehabilitasyonu...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Sokak Çocukları Eğitim Merkezi'nin tadilatı ve rehabilitasyonu kapsamında ek binaları tamamlanarak hizmete sunuldu.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da kötü şartlar altında yaşayan ya da suç örgütlerinin ellerinden kurtarılan, yaklaşık 100 yetimin birlikte yaşadığı Sokak Çocukları Eğitim Merkezi yeni bir yaşam ve eğitim alanına kavuştu. Somali'de eğitim olanaklarının iyileştirilmesine ve yetimlerin topluma kazandırılmasına yönelik yürütülen proje kapsamında merkezde mutfak, yemekhane, ortak kullanım alanları ve çamaşırhaneyi oluşturan 3 bina ve çevre duvarının inşaatı TİKA tarafından tamamlanarak hizmete sunuldu. TİKA heyetinin ve projeyi birlikte yürüten yerel partnerler Manhal Charitable Organization ve Social Development Organization yetkililerinin birlikte yer aldığı açılışta öğrencilere tişört ve şapka dağıtıldı.

Merkezin yöneticileri yapılan yardımlardan dolayı TİKA'ya ve Türkiye'ye teşekkür ettiklerini belirtirken açılışta konuşan TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz Türk halkı ile Somali halkı arasında gönül köprüsü olduğunu, bu nedenle iki halkın kardeş haklar olduğunu belirterek ülkedeki TİKA faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi. Yılmaz, yetimlerin ümmetin emanetleri olması sebebiyle yetimhaneler üzerinde yapılan çalışmaların ayrı bir anlam kazandığını ifade etti. ManhalCharitableOrganization Genel Müdürü AbdullahiAbukar ise bu projeyle birlikte yetimlerin daha iyi ve sağlıklı bir ortamda eğitim alacaklarının altını çizerken TİKA'ya işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Somali'de 1991 yılında başlayan ve halen devam eden iç savaş nedeniyle aile bütünlüğü bozulmuş durumda, anne ve babasını kaybeden pek çok çocuksa yetim kalıyor. Sahipsiz kalan bu çocuklar çoğu zaman kötü amaçlı suç örgütlerinin ve misyonerlerin eline düşüyor. TİKA bu nedenle yetimler üzerine yapılan çalışmalara ayrı bir önem veriyor.

Somalili Yetimlerin Yaşam Ve Eğitim Merkezi TİKA Tarafından Yenilendi

Somalili Yetimlerin Yaşam Ve Eğitim Merkezi TİKA Tarafından Yenilendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim