• BIST 9548.09
  • Altın 2497.076
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.5389
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı

Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı
Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk heyetine saldırı düzenlendi. Saldırıyı Eşşebab örgütü üstlendi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın ziyareti öncesi, Türk heyetinin kalacağı otelin önünde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3 Somalili öldü, bir kişi de çevredeki camların kırılması nedeniyle yaralandı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: 3 SOMALİLİ KARDEŞİMİZ...

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada "Türk heyetinden ölen yok. Bu saldırının doğrudan heyetimizi hedef alıp almadığına dair incelemeler sürüyor. 3 Somalili kardeşimiz saldırıda hayatını kaybetti" dedi. Davutoğlu, “Riskler olur ama Türkiye kararlı tutumunu sürdürür” diye konuştu.

Polis şefi Farah Nur, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Türk heyeti otelin içinde ve güvende. Araba otelin dışında patladı ve soruşturmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.  Saldırının ardından NTV'ye telefon bağlantısı ile katılan Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, son durumu aktardı. Bombalı saldırının, Türk heyetinin kaldığı otelin dışında meydana geldiği yönünde bilgi aldıklarını belirten Güllüoğlu, "Kızılay olarak 3 yıldır Somali'de çalışıyoruz. Zaman zaman saldırılar oluyor. Bu olaya çok şaşırdığımızı söyleyemeyiz. Belki korkutmak istediler, olabilir. Bize ulaşan bilgilere göre ekibimizden ve misafirlerden ölen yada yaralanan yok" dedi.

EŞ ŞEBAB ÜSTLENDİ

Saldırıyı  daha önce de Türk Büyükelçiğine saldırı düzenleyen El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü üslendi. Örgütün sözcüsü yaptığı açıklamada, "Otele saldırdık ve oradaki Somalili polislerin bir kısmını öldürdük" denildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili herhangi bir ifade kullanılmadı.

ERDOĞAN ZİYARETİ İPTAL ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın yapacağı Cibuti ziyaretinin ardından Somali'nin başkenti Mogadişu'ya geçeceği duyurulmuştu. Erdoğan, ziyaretini iptal etmedi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Mogadişu’da daha önce de, Haziran 2013'te Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş, çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü üslenmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim