• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Somalı gençlerin yolu turizmle açılacak

Somalı gençlerin yolu turizmle açılacak
Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği tarafından, Soma Kaymakamlığı ve Soma Çocuk Gençlik Gelişim Derneği işbirliğiyle hazırlanan "Maden Somalı...

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği tarafından, Soma Kaymakamlığı ve Soma Çocuk Gençlik Gelişim Derneği işbirliğiyle hazırlanan "Maden Somalı Gençlerin Kaderi Olmamalı" projesi kapsamında 40 genç, Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 30 çocuğun eğitim masraflarının Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. tarafından karşılanacağını belirten Dernek Başkanı Serdar Karcılıoğlu, öğrencilerin yedi kişilik bir ekipten dört ay boyunca servis, mutfak, kat hizmetleri, ön büro, mesleki İngilizce, animasyon, halkla ilişkiler ve etkili konuşma eğitimleri alacağını söyledi. Somalı gençlerin madende çalışmak zorunda kalmayacağını belirterek, "Soma'dan gelen gençlerimiz, kaderlerini değiştirmek için buradalar. Onlar saltanat gibi babadan oğula geçen maden işinden kurtulmak için bir adım attılar. Bu iş onların kaderi değil, turizm sektöründe eğitimli bir eleman olacaklar." dedi. Bugüne kadar 4 bin kişiye eğitim verdiklerini söyleyen Serdar Karcılıoğlu, 1994 yılından bu yana eğitimlere katılanların, üst düzey görevlere geldiğini belirtti. Turizm sektöründe çalışanların yüzde 87'sinin eğitimsiz olduğunu dile getirerek, "Somalı gençler de turizm eğitimini bitirdikleri zaman yüzde 13'lük şanslı dilimde yer alacak. Bu nedenle sektördeki eğitimli eleman eksiğini doldurmada çok avantajlı olacaklar. Bu gençlerimiz, eğitimi tamamladıklarında sertifikalarını alacaklar ve turizm sektöründeki bir otele ya da işletmeye yerleştirilerek iş sahibi olacaklar." ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan İsmail Hakkı Arı ise Soma'da bir madende çalıştığını ama eğitimi duyar duymaz başvurduğunu belirterek, "Madende çalışmak kaderim olmasın diye başvurdum ve seçildim. Kaderimi değiştirmek için buradayım." diye konuştu.

Somalı gençlerin yolu turizmle açılacak

Somalı gençlerin yolu turizmle açılacak

Somalı gençlerin yolu turizmle açılacak

Somalı gençlerin yolu turizmle açılacak

Somalı gençlerin yolu turizmle açılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim