• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Soma’daki Termik Santral Dünyanın En İyi Teknolojisine Sahip Olacak

Soma’daki Termik Santral Dünyanın En İyi Teknolojisine Sahip Olacak
Türkiye'nin ve dünyanın en iyi teknolojisine sahip olacağı bildirilen ve 1 milyar dolar yatırım maliyeti olan 510 MW gücündeki Kolin Termik Santralinde...

Türkiye'nin ve dünyanın en iyi teknolojisine sahip olacağı bildirilen ve 1 milyar dolar yatırım maliyeti olan 510 MW gücündeki Kolin Termik Santralinde çalışmalar hızlandı. Firmanın proje koordinatörleri Kozluören mahallesine yapılması planlanan ve santralin su ihtiyacını karşılayacak gölet ile ilgili Soma Belediyesinde basın mensuplarını bilgilendirdi. Toplantıya Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, Kolin Termik Santrali Proje Koordinatörü Bahadır Oral, Proje Müdürü Melih Korukluoğlu ve Kolin'in alt yüklenicisi olan Hidrogen Enerji İdari İşler Sorumlusu Tayfun Seyhan katıldı.

AMAÇ SANTRALİN SU İHTİYACINI KARŞILAMAK

Tamamen Kolin Termik Santralinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılacak olan gölet ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Bahadır Oral, göletin Kozluören mahallesine 2,5 kilometre mesafede olacağını ve köye hiçbir zararının olmayacağını belirtti.

Köyün göletten dolayı etkilenmesi, su altında kalması söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını anlatan Oral, şunları söyledi: "Herhangi bir tarım arazisini kaplamıyor. Orman arazisi içerisinde yer alıyor. 4,5 milyon metreküp hacminde küçük bir gölet olacak. Bu anlamda yönetmelikte yer alan 5 milyon metreküp altında kaldığı için büyük Çed raporu istenmiyor. Konuyla ilgili diğer tüm izinler alınmış vaziyette. Sevişler barajı ile mukayese edilirse Sevişler'in 30'da biri büyüklüğünde olacak. En az çevresel etki olması amacıyla göleti küçük tuttuk. Tamamen doğal yolla beslenecek bir gölet olacak. Burada yapılacak borularla su santralle buluşturulacak."

"YOL ENDİŞESİ OLMASIN"

Oral, köylülerin yol kapanacak endişesinin de yersiz olduğunu belirterek, "Zaten baraj inşaatı başlamadan yol yapmak zorundayız. İlk önce yolu deplase edeceğiz. Sonra baraj inşaatını yapacağız. Tahmini olarak da 2017 yılının ortalarında tamamlanacak" diye konuştu.

DÜNYANIN EN İYİ TERMİK SANTRALİ

Oral, 26 yıllık meslek hayatı boyunca dört termik santralin yapımından tamamlanmasına kadar yer aldığını ve dünyada birçok ülkede termik santralleri incelediğini belirtti. Soma'da yapılacak termik santralin dünyanın en iyi teknolojisine sahip olacağını belirten Oral, şunları söyledi: "Dünyadaki en son teknolojiye göre Soma'daki santrali yapıyoruz. Gerek baca gazı arıtma gerek santralin diğer teknolojileri olsun dünyadaki son teknolojiden faydalanıyoruz. Bunun aksini iddia edecek olan varsa her ortamda en ince detayına kadar tartışmaya hazırım"

Kayrakaltı köyü sınırlarında yapımı süren santralin 2017 yılı sonunda birinci ünitesinin, 2018 yılı başlarında ikinci ünitesinin faaliyete geçeceği öğrenildi.

Soma’daki Termik Santral Dünyanın En İyi Teknolojisine Sahip Olacak

Soma’daki Termik Santral Dünyanın En İyi Teknolojisine Sahip Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim