• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Soma’da STK’lardan Hava Kirliliğine Karşı Güç Birliği

Soma’da STK’lardan Hava Kirliliğine Karşı Güç Birliği
Manisa'nın Soma ilçesinde özellikle kış aylarında artan hava kirliliğine karşı sivil toplum kuruluşları imza kampanyası başlatıyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde özellikle kış aylarında artan hava kirliliğine karşı sivil toplum kuruluşları imza kampanyası başlatıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Soma Şubesi'nin öncülüğünde düzenlenen sivil toplum kuruluşları toplantısına, CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, MHP İlçe Başkanı Vedat Erdem, ADD Şube Başkanı Önder Adar, ticaret ve sanayi odası, eğitim sen ve bazı kurum ve dernek yöneticileri katıldı. Soma'daki hava kirliliği ile mücadelede güç birliği yapan sivil toplum kuruluşları mücadele kapsamında bir eylem planı hazırladı. Oluşturulan komisyonla bütün kurumlara ziyaret gerçekleştirilerek durumun hassasiyeti dile getirilecek. Toplantıda durumun ciddiyetini hekim gözüyle dile getiren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali Ünlü Soma'daki hava kirliliğinin çok ciddi boyutlara ulaştığını acilen bir önlem planının alınması gerektiğini dile getirdi. Hava kirliliği ile mücadele kapsamında ilk olarak bir protokol hazırlanacak. Tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek teşekküllerinin başkanlarının altına imza atacağı bir protokol hazırlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Enerji Bakanlığına gönderilmek üzere bu protokolun öncelikle Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediye Başkanlığı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı makamlarına sunulması gerçekleştirilecek. Bir hafta içerisinde Soma'nın çeşitli yerlerine stantlar konularak, imza kampanyası başlatılacak. Bu imzalar belirli bir sayıya ulaştığında Ankara'da AK Parti, CHP ve MHP'ye götürülecek ve de konunun Başbakan ile Cumhurbaşkanlığı makamına iletilmesi hususunda yardım istenecek. Bu süreçler gerçekleşirken tüm siyasi partiler ile birlikte Manisa milletvekillerinin de katılımıyla Soma tarihinin en büyük mitinginin yapılması planlanıyor. Sivil toplum kuruluşları amaçlarının, Soma'da üretim yapan kuruluşların faaliyetini asla durdurmak olmadığını, sadece insan sağlığına saygılı bir üretim modelini tercih etmelerini sağlamak istediklerini belirterek, bütün Somalıların özellikle imza kampanyası ve ileride gerçekleştirilecek mitinge destek vermelerini istedi. STK’lardan Hava Kirliliğine Karşı Güç Birliği" 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim