• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Soma’da İki Mahalle Kurdukları Platformla Güç Birliği Yaptı

Soma’da İki Mahalle Kurdukları Platformla Güç Birliği Yaptı
Soma'nın İstasyon Mahallesi ve Zafer Mahallesi bir platform oluşturarak mahalle halkı için güçlerini birleştirme ve birlikte hareket etme kararı aldı.

Soma'nın İstasyon Mahallesi ve Zafer Mahallesi bir platform oluşturarak mahalle halkı için güçlerini birleştirme ve birlikte hareket etme kararı aldı. 18 Mart 2016 tarihini kuruluş günü olarak tespit eden platform yönetim kurulu, seçilmişlerden ve sivil toplum örgütlerinin başkanlarından oluştu.

Platform yönetim kurulu üyeleri; İstasyon Mahallesi Muhtarı İbrahim İlhan, Zafer Mahallesi Muhtarı Bilal Bayraktar, Arka Mahalle Dernek Başkanı Fatih Arslancan, Esentepe Dernek Başkanı Halit Yılmaz, Soma Zafer Spor Kulübü Başkanı Hakan Arslancan'dan oluştu.

Ortak bir bildiri yayınlayan "İstasyon ve Zafer Mahalleleri Gelişim Platformu'nun yönetim kurulu tarafından platformun kuruluş nedenleri ve amaçları şöyle açıklandı:

"Her iki mahalle olarak 20 bine yakın nüfusa sahibiz. Fiziki olarak şehir merkezinden ayrı olmamız sebebiyle bazı olanaklardan ve yatırımlardan uzak kalmaktayız. Bu platformu oluşturarak daha projeli ve örgütlü hareket etmeyi planlamaktayız. Platformumuzun amaçları ve faaliyet konuları; Mahallelerimizin hak ve menfaatlerini savunmak ve gözetmek. Projeler üreterek mahallelerimizin gelişimine katkı sağlamak. Mahallelerimizin fiziki yapısının düzeltilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmak. Bireysel olarak çaba gösteren kadınlarımızın çabalarını bir çatı altında toplayarak organize faaliyetler yapmak. Gezi ve sosyal etkinlikler düzenleyerek mahalle halkımızın sosyal gelişimine katkı sağlamak. Ekonomik nedenlerle çocuklarını okutma konusunda güçlük çeken ailelere burs olanakları sağlamak. Mahallemizde bulunan eğitim kurumlarının ihtiyaçları konusunda destekte bulunarak eğitim kalitesini yükseltmek. Sportif faaliyetler düzenleyerek gençlerimizin boş zamanlarını olumlu geçirmelerini sağlamak. Kurs ve konferanslar düzenleyerek sosyal gelişime katkı sağlamak ve uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele etmek."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim